Szerintetek hogy közöljem a lakótársaimmal hogy szerintem kevesebb rezsit kellene fizetnem, mint 1/3 résznyit?
Hárman bérlünk egy lakást, mindenkinek külön-külön szobája van. Az utóbbi néhány hónapban elég sok lett a rezsi, pedig én mindig figyelek arra, hogy ne pazaroljak. Heti 5 napot töltök az albiban, hétvégente otthon vagyok. A többiek heti 7 napot vannak itthon, mindennap főznek/sütnek, néha feleslegesen égetik a lámpákat, sokáig tusolnak.
Szerintem a fogyasztás kevesebb, mint 1/3 részét adom, ezért nem igazságos hogy az 1/3 részét fizetem.
Ti ezt megemlítenétek a helyemben a lakótársaimnak vagy csak simán garasos vagyok?
Az ilyen szarjankókat nagyon utáltam mindig is akik képesek voltak 1000ft rezsi miatt hisztizni.
Aztán vigyázz nehogy ők meg megvádoljanak hogy te több vízzel húzod le a kakád vagy hasonlók.
Idióta...
Mivel nem tudod mérni a fogyasztásodat így ez egy meddő próbálkozás volna.
Abban egyeztetek meg,hogy harmadoltok. Legyél gerinces,és tartsd magad a megállapodáshoz.
Ha meg nem tetszik, akkor el lehet költözni.
Nézd, ha egyemi hallgató lennél, és a vizsga-időszakban csak havi 2-3 napot lennél ott az albiban (csak amikor vizsgáznál) akkor meg nem is akarnál egyáltalán beszállni a rezsibe???
Ahol nincs írásba foglalva, ott is hallgatólagosan úgy jött létre a bérlő-közösség, hogy a kölségek fejenként előre tervezhető módon, egyenletesen oszoljanak el. Akár 30 napot lakom ott, akár 10-et.
Sosem méltetlankodnék ilyen miatt, de ha hirtelen megbuggyanva megtenném, a többiek kiraknának, és vennének fel helyettem mást - akire lehet számítani minden hónapban, nyavalygás nélkül.
Majd idővel megoldod a saját életed, ez most ilyen. Nézd a jó oldalát, nem egyedül bérelsz egy pecót.
A "garasoskodás" pedig az3rt jön, mert mint írtad, alig bírod kinyögni a casht, ilyenkor 1-2-3 ezer HUF is jól jön, ez igaz lenne, de nem oldja meg a problémádat, több bevétel kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!