Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért mindenki a tüzifát...

Miért mindenki a tüzifát részesiti előnybe? A szénről kevés szó esik. A fa sem olcsó már.3000 ft körül van

Figyelt kérdés
2016. nov. 11. 14:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Való igaz, de én a frissen vágott, mázsára vásárolt tűzifát akartam szembeállítani a többi lehetőséggel, s annál MINDEN olcsóbb.

Ez a 9000 forint nagyon alkalmi vételnek tűnik, s puhafával normálisan csak pufferre lehet fűteni, legalábbis szerintem.

2016. nov. 15. 12:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Azt is kihagytad a számításból, hogy mi van, ha tömeg- vagy rakétakályhával megy a fűtés, mert ott nem 50% a hatásfok. Mondjuk 80%-kal számolva és száraz tűzfával, 2,36 Ft/MJ.
2016. nov. 15. 20:11
 13/23 anonim ***** válasza:

Valóban kihagytam, mert egyáltalán nem az a jellemző, hogy ilyen fűtőberendezései legyenek az embereknek.

Gondolod, aki a konyhakész akácot veszi a tél közepén, az majd a rakétakályhába teszi bele?

Megismétlem, az opciókat írtam le az agyonsztárolt akác helyett.

2016. nov. 15. 20:58
 14/23 anonim ***** válasza:
9-10 ezer erdei köbje a puhafáknak erdészeteknél , nem akció. Az egy hüle berögzülés hogy csak keményfával lehet fűteni. Hogy megvegyék az emberek a jó vizes keményfát mázsára.
2016. nov. 15. 21:33
 15/23 anonim ***** válasza:
Megnéztem az összes erdészetet, inkább 11-12 ezer. Nagy hátránya a puhafának, hogy nem tartja a parazsat, s ezért sűrűn kell rakni a tüzelőberendezést. Nálunk van puffertartály, szóval ez nem gond, most is éppen fenyő gerendákkal, lécekkel fűtök.
2016. nov. 15. 22:54
 16/23 anonim ***** válasza:
Én 9000 étr veszem a nyárfát. Még nem találtam olcsóbb megoldást
2016. nov. 16. 00:48
 17/23 anonim ***** válasza:

"Aki mázsára veszi annyi előnnyel van hogy apródonként is tud venni egy egy adagot és éven át összejön."

Ebben semmi előny nincs, ha figyelembe veszed, hogy a légszáraz tűzifa (amivel érdemes tüzelni) legalább kettő, de inkább hároméves.

2016. nov. 17. 13:28
 18/23 anonim ***** válasza:
Az előny talán rossz kifejezés volt. Kis adagokban nem tűnik nagy kiadásnak. Mert egyben erdészettől nem tudja megvenni és feldolgozni se tudja
2016. nov. 17. 15:42
 19/23 anonim ***** válasza:
Kis adagban lehet venni szenet is, csak hát sajnos sokan azt látják, hogy a szén 4-5 ezer forint mázsánként, a fa meg csak 3. Azt már nem látják át, hogy szénből kevesebb kell, mint vizes fából.
2016. nov. 17. 17:16
 20/23 anonim ***** válasza:

Puhafa: rengeteg hamu, nincs parázs és nem ad meleget sem. Akác vagy tölgy? Akác vizesen is jól ég, van parazsa, tölgy még jobb.

Sok évig fűtöttünk fával, de volt hozzá saját erdőnk, most már városban lakjunk és elektromos fűtés van.

2016. nov. 18. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!