Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 600 Kilowatt áram egy 50 nm...

600 Kilowatt áram egy 50 nm es lakásra, úgy hogy minden villanyról megy, még a fűtés, melegvíz is, jónak számít?

Figyelt kérdés
Ha jólszámolom a villanyszámlát kb 23 ezer körül lesz.

2016. nov. 9. 23:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen a szigetelés, hány lakással szomszédos, az azért sokat számít...

Nekünk 2 október jön ki 600 kWh-ból, 80 nm-es különálló egész jól szigetelt házra. De az október még enyhe, ilyenkor alig fűtünk. A november minimum duplája, december és a január pedig 900-1100 kWh... S mindig csodálkoznak, milyen kevés, szigetelés nélkül sokszorosa lenne.

Itt is minden villanyról megy, még a víz is, a bojler pedig lent van a hideg, csak félig föld alatt levő, rosszul szigetelt pincében, körbeburkoltuk, de akkor is durván sokat eszik. De ha kádfürdőznénk vagy többen lennénk, megugrana még az is, habár egy téli fűtés mellett már kevésbé rúg labdába. Októberben sokat tud számítani zuhanyozással is.

Szóval ezt így nem lehet megmondani, nem mindegy a fürdésnél, hogy 4 ember pakol tele egy-egy kádat vagy 1-2 ember zuhanyzik.

2016. nov. 10. 17:47
 12/14 A kérdező kommentje:

# 11

Én a bojlert fűtéskapcsolóval oldottam meg ami falba be van kötve. 2000 watt a fűtőszál, a kapcsoló 16 ampert bír, szóval a 2x esét kb. Amikor hazaérek, felkapcsolom, egy óra múlva van forróvíz, aztán le, és nem kapcsolgat egész nap.

Ha kihasználom, és már megy le a mutató, akkor persze megint adok neki! Mondjuk az anódja is megvan csinálva benne rendesen, nem a gyári van benne ami akkora volt mint a kisujjam, hanem egy alkarnyit szereltem bele!

2016. nov. 10. 18:08
 13/14 anonim ***** válasza:

# 3:

"Gondolj bele, aki gázzal fűt, vagy távfűtéses lakásban lakik, mennyivel többet fizethet?"

Aki gázzal fűt az kb. 13 ezret, aki távfűtéssel kb. 15 ezer forintot fizet ugyanezért.

2016. nov. 13. 08:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Attól függ, különálló házról van-e szó (szigetelt vagy sem?), vagy pedig 80 lakásos nagy panelházról?

A panellakások távfűtése irreálisan drága, bár az igaz, hogy mindig meleg van (már ahol, mert 1-4 emeletig sokszor vannak hideg napok). De a rezsi a 40-50 m2-es lakások méretéhez képest sok.

2016. nov. 13. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!