Hogy érdemes elektromos fali konvektort használni?
Nem rég költöztem új albérletbe, ahol elektromos fali konvektor van (Stiebel Eltron CK 20S). A neten jókat olvastam róla, de mindenki azt mondja, elég drága elektromosan fűteni.
Eddigi albérletemben egy régi FÉG gázkonvektor volt. Azt, ha bekapcsoltam, kattogva-csattogva ellángolgatott egy öt percig, átforrósodott, kikapcsolt, utána izomból fűtötte a szobát. Közvetlen mellette nem lehetett megmaradni, mert égetően forró volt az egész kaszni.
Ezt, ha bekapcsolom és aláteszem a kezem, akkor kellemes meleg jön belőle, de semmi különös. Bekapcsolva kell hagyni hosszú ideig, hogy felfűtsön? Mennyit érdemes járatni, hogy ne legyen túl drága?
Én árammal fűtök, nekem nem drága, de én is azt mondom, ami az igazság: sokkal drágább árammal fűteni, mint pl. gázzal. Ez van. Legalábbis ha sima benti eszközt használsz s különösen, ha nem vezérelt áramról, bár arról is sokkal drágább, mint gázzal.
Én úgy fűtenék, hogy ne fázzak (ha ki tudom fizetni), de honnan tudjuk, hogy neked mi a jó s mennyibe fog kerülni?
Annyit fizetsz, amennyi hőt ad a készülék, ez teljesen lineáris. Nincs olyan, hogy mennyit érdemes, hogy ne legyen drága. Ha fagyoskodsz, olcsóbb, ha nagy meleget csinálsz (ha megvan hozzá a teljesítménye), akkor bizonyára drága lesz. Ha apró a hely, akkor is kevesebb, s persze a szigetelésen múlik a legtöbb. Lakásnál a szomszéd lakások is segítenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!