Melyik fűt gazdaságosabban egy tégla társasházi lakás szobát télen? Egy régi FÉG gázkonvektor, vagy egy új, Gree inverteres split klíma?
Én magam is a klímát javaslom. A következő indokokat tudom felsorolni, mely a válaszom mellett szól:
1. Ahogy már az előttem kommentelő mondta a hő nagy része eltávozik egy nagy lyukon át a szabadba.
2. Az az egyik legnagyobb baj a vezetékes gázzal, hogy néha levegőt nyomnak bele gazdasági okokra hivatkozva. Ez a spórolást pedig a mi tárcánk fogja megsínyleni, mivel kifizetjük a levegőt "gáz áron".
Aki nem hiszi az próbálja ki egyszer, hogy átköti a sütőjét egy PB gázpalackra. Sokkal hamarabb forr fel a víz, készül el az ebéd, a kávé...
3. Mi is átváltottunk klímára a fürdőnkben. Érezhetően gyorsabban és jobban melegedett fel az egész szoba.
4. Ugyan ez nem gazdaságosság, de a konvektor szivárogtathat gázt, míg a klíma nem. Tehát biztonságosabb.
5. Gyorsabb és kényelmesebb üzembe helyezni a klímát.
Greeből érdemes lenne az u-crown modelt venni, mert nem drága és az a csúcs. Elvileg fűtésre is optimalizálva van: [link]
Viszont mivel egy Fujitsu klíma sokkal jobb minőségű, és bátran lehet 10 éves élettartammal számolni (10 év garit is lehet rá kapni évi 2 karbantartás mellett), mellesleg fűtésre is sokkal alkalmasabb: én elfelejteném a gree-t és Fujitsu LTCA-t (szintén csúcsmodel) szereltetnék. A telepítés ugyanannyiba kerül, a költség különbséget meg le kell osztani 10 évre... puff, máris nem nagy összegről van szó.
Fujitsu: [link] én ezt rakatnám fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!