Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Havi 1500-2000 forintos...

Havi 1500-2000 forintos vízszámla nennyire reális ha valaki egyedül él?

Figyelt kérdés
2016. aug. 21. 13:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Igazából fogalmam sem volt mi a reális csak tervezgetem az elköltözést otthonról.
2016. aug. 21. 15:01
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ugrálnék örömömben, ha csak ennyi lenne a vízszámlám, úgy egyszer az életben (bérház).
2016. aug. 21. 15:24
 13/21 anonim ***** válasza:
25%

kedves 10-es! teljesen nem értek veled egyet...

most mi 3-an vagyunk, naponta mosok(nem fél géppel persze), a mosogatást kézzel oldom meg, nem folyóvízzel... de ha valaki egyedül él, akkor neki szerintem 3 adag (akár 2) mosásba belefér, este azt a két tányért elmossa meg amibe megfőzte, letusul+fogatmos+elmegy 2-3* wc-re, akkor napi mosogatás 10 l, mosás 3*50=150, napi 3 wczés 30 l, tusolás+fogm. 50l, takarítás 10l... ez kb egy egy fős személy háztartása... 3950 l víz/ hó( a mosás, meg a takarítás heti 1*) ez kb 4m3*150=600 ft+ a sok ilyen olyan adó, rendszer használat meg ennek a duplája, mert a szennyvíz, de ahhoz nem értek :)

2016. aug. 21. 15:34
 14/21 anonim ***** válasza:
61%
Én egyedül élek, kb. 6-7 m3 megy el havonta. Folyóvízzel mosogatok, általában zuhanyzok, heti egy kád fürdő. És nem spórolok. Ha nagyon spórolnék, egy-két m3-rel lenne kevesebb. De nem érdekel, nem fogom egész életemet görcsöléssel tölteni pár m3 víz miatt.
2016. aug. 21. 16:21
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Akár reális is lehet. Havi ~7 m3 megy el nálunk. 2 felnőtt.

Ez ~4000 körül van.

2016. aug. 21. 16:28
 16/21 anonim ***** válasza:
40%

" naponta mosok(nem fél géppel persze)"

???? MInek?? A férjemnek munkaruhát is kell mosni, én 1x veszek fel egy nadrágot és teszem a mosásba, és mégis heti 1x mosok alsóneműt meg rendeset... Valamit nagyon rosszul csinálsz!

Édesanyám anno 4 főre is megoldotta heti 2 mosással. Bár a titka lehet az, hogy volt elég ruhánk, nem kellett 3 naponta kimosni...

"a mosogatást kézzel oldom meg, nem folyóvízzel... de ha valaki egyedül él, akkor neki szerintem 3 adag (akár 2) mosásba belefér, este azt a két tányért elmossa meg amibe megfőzte"

Persze, ha valaki igénytelen. Ha normálisan étkezel, akkor szerintem a reggeli, vacsora, ebéd minimum 3 tányér + 3 szett evőeszköz + pohár ha különféléket iszik + a serpenyők, lábasok amit használt - teszem azt reggel 1 a rántottának, ebédre 2 lábas egyikbe a tészta másikban a szósz, és így tovább.

Persze, lehet marha igénytelenül is élni mirelit kaját enni, de egy fős háztartásban is ugyanaynni lábas kell teszem azt a pörköltkészítéshez, mint 4 főre...

2016. aug. 21. 17:04
 17/21 anonim ***** válasza:
66%

Bizony hogy reális.

Akinek meg van miből kifizetni,ne spóroljon.Akár a kertet is locsolhatja esőben .Nem vagyunk egyformák,hála Isten .

2016. aug. 21. 17:57
 18/21 anonim ***** válasza:
61%

"Persze, ha valaki igénytelen."

A kevés mosogatnivaló lenne igénytelenség?

Amíg egyedül éltem így nézett ki egy átlag hétköznap:

Reggeli nuku mosogatnivaló, mert nagyon korán indultam, félóra múlva a munkahelyemen reggeliztem.

Ebéd nuku, hisz a munkahelyemen étkeztem vett vagy vitt ételt.

Vacsora egy tányér, egy pohár, mert nem mirelitet, de hideget ettem (egyébként családi szinten is azt eszünk, mert elég délre a főtt, estére megterhel).

2016. aug. 21. 18:14
 19/21 anonim ***** válasza:

hát mosni úgy van h egyik nap 2ez színes másik nap meg 3 mert akkor 2 színes+1fehér..

hát a mosogatás, nem tudom, h-h vagy te vele, de ha én is egész nap otthon lenék nem lenne munkám akkor biztos, h én is főzőcskéznék egész nap :D de hétvégén főzők rendes ételt, hétköznap reggeli gyümölcs, vagy zabkása, ebéd péksüti vagy a tegnap esti vacsi, vacsi meg a legegyszerűbb, és így nekem sincs 2-3 kávés p. 4-5 p., 3 kistányér+evőeszköz, meg az az edény amiben elkészítettem... hétvégén persze nálam is jóval több van, akkor ha nincs sok időm akkor bepakolom a gépbe, de jobban szeretek kézzel elmosogatni, szerintem higiénikusabb, de ez már magán vélemény :D

2016. aug. 21. 18:36
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem reális.

Anyósom egyedül él, alig van otthon, mert vagy dolgozik, vagy nálunk van, csak aludni jár haza, napi fürdés-tisztálkodás, heti max. 1 mosás, minimális mosogatás, mert nem főz magára, a munkahelyén eszik, hétvégén nálunk, és így fizet 4-5 ezer körül. Ez nem arányosan nő a személyek számával, csomó költség alig kevesebb 2-3 emberre, mint 1-re. Nem véletlen, hogy az egyetemisták is összeköltöznek páran haverok, valamelyikük lakásába, mert a legdrágább egyedül élni.

Ahol nincs csatorna, ott környezet terhelési díjat kell fizetni, nálunk ez annyi volt, hogy megérte több százezerből becsatlakozni a közben kiépült csatornába. Szóval azzal sem lehet spórolni.

2016. aug. 24. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!