Kötelezhet egy szolgáltató arra, hogy 1-2 nap múlva otthon tartózkodjak?
Az a problémám, hogy társas házban lakom és most jelentette be a gáz művek, hogy pár nap múlva kijönnek ellenőrzésre és otthon kell maradnom. A munkahelyemen a szabadság igényt minimum 2 héttel előre kell jelezni, így esélytelen. Ha viszont táppénzre mennék, elesek a béren kívüli juttatástól, ami a cégnél jelentős összeg utalványban.
Valamint még próbaidős is vagyok, amit szintén nem néznek jó szemmel, ha táppénzre mennék. Mi történik, ha nem vagyok otthon? Hogy tudom ezt elintézni? Mit csináljak? Van ennek valami anyagi vonzata a gázművek felé?
Belátom, hogy a helyzet kellemetlen, de neked is meg kell érteni, hogy a gáz, elektromosság, kémény nem játék.
Ezeket - a te, családod, környezeted érdekében - rendszeresen ellenőrizni kell. Életek múlhatnak rajta.
A szolgáltatók általában nem kötelezhetnek semmire. Ezeket az ellenőrzéseket viszont tűrni vagy köteles, ezt törvény írja elő.
Természetesen azt is, ha vészhelyzet miatt kell valami lakáson belüli munkát végezni.
Egyébként csak a bejutást kell lehetővé tenned, neked nem kell jelen lenned.
Ha van családtagod, barátod, megbízható szomszéd, aki kinyitja nekik az ajtót, esetleg felügyeli is, mit csinálnak, az is megfelelő.
Nem tudom megoldani ismerőssel, mert hétköznap lenne és más városból nem tud ide utazni senki. Nem ismerek senkit aki bejuttatná. A kutyámnak nincs kulcs xd
Ugy hallottam, 2 lehetséges időpontközül kellene választanom, mert nem kötelezhetnek rá, hogy akár több százezres nyaralást vagy tárgyalást mondjak le. Mi az igazság? Ez tuti nem sürgősségi eset, mert akkor azonnal jönnének és zárnának el mindent.
Mivelünk hiába huzakodsz. A szolgáltatóval próbálj egyezkedni. Leírtam azt, amit legjobb tudásom szerint tudtam.
Többet tenni sem én, sem más nem tud itt. Azt sem várhatod el a szolgáltatótól, hogy ahány ügyfele van, annyiféle szempontnak megfelelően végezze az ellenőrzést.
Csak azt tudjuk javasolni, hogy próbád meg egyezkedni velük.
Ő a szolgáltató, te vagy a vevő.
Te fizeted őket.
Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, a beszélgetést rögzíteni. Ha nem mutatnak hajlandóságot 2-3 héttel eltolni egy időszakos ellenőrzést, akkor úgy jártak, ne jöjjenek.
Nem kell meghunyászkodni csak azért, mert ő "A Szolgáltató".
Meg bele lehet kötni abba is, hogy nem ajánlott levélben szólítottak fel, hogy otthon legyél...
Nem törhetnek be hozzád. Ez nem házkutatás.
De ha ők nem tudnak róla akkor felmerül a kérdés, hogy kiket küld körbe a gondnok gázműves ruhában? És miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!