Miért drágultak meg így a szoba bérleti díjak néhány év alatt miközben a fizetések szinte semmit nem emelkedtek?
Az építőipar halott volt,nem építettek, így elfogytak a lakások, amihez az is hozzátett, hogy sokan felköltöztek Pestre.
Aztán ott van az Airbnb, sokan lakást vásároltak, majd kiadták ezen az oldalon.
Nagyjából ennyi.
Sajnos ez van.
Ismerősömék 2013-ban vettek 10 millióért lakást, ráköltöttek kettő milliót. Ma 18 ér a lakás.
Vannak, akik jól jártak, mások rá....
Én is ebben csücsülök most, vagyis fogunk tudni lakást venni, de zavar, hogy laza 4 milliót rá kell dobnom.
Ha nem lenne, én kimennék külföldre, összeszedném rá a pénzt, aztán haza se jönnék :D
Amúgy meg jah, kimész, ledolgozod az életed, majd hazajössz veszel egy lakást, kinti nyugdíjból meg elvagy.
Ne fogd fel olyan drasztikusan.
Tényleg az lesz a vége hogy ki kell mennem minnél hamarabb..
De én telket fogok venni a pénzből itthon..
Most fogok diplomázni és kb kitörölhetem vele a seggem ttk-alapszakkal
sőt mg stresszesebb munkát kapok kevesebb pénzért ha egyáltalán kapok mintha vagyon őrködnék..
Azért, mert 1, az önkormányzati lakásokban haverok laknak vagy a házakat nem tartják karban és lakhatatlanok, 2, nem épülnek új lakások 3, airbnb, nyugati befektetők, 4, árnövekedés van, de a fizetések ugye nem növekednek.
Egyébként az, hogy valaki egyedül lakjon, mindig luxus dolog volt. "Régen" az emberek vagy többgenerációs házakban laktak a szüleikkel, vagy elköltözésükkor a párjukkal bútoroztak össze. Én pl. egyetem alatt másokkal laktam, munkakezdéskor is, majd a párommal, aki később a férjem lett. Egyedül soha nem tudtam volna kifizetni egy albérletet vagy venni egy lakást, már 10 éve sem. Az luxus kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!