Nappali egyetem mellett fenntartani egy másfél szobás panelt lehetséges? Bérleti díj nem lenne.
Most szeptemberben szeretném elkezdeni a nappali tagozatos egyetemi képzést.
Jelenleg édesanyámmal élek egy másfél szobás panelban,de az édesanyja már nagyon öreg,ezért ősztől hozzáköltözne és ott ápolná őt.
Összesen 3 variáció van:
Ad1: Én is kiköltözök az anyai nagyanyámhoz,mivel ő kertes házban él,de akkor viszont 2 szobát teljesen fel kéne újítani (festés,tapéta,szigetelés,fűtés,parketta,ablakok kicserélése,stb..).
Nem vet szét minket a pénz,ezért kérdéses,hogy ez menne-e
Ad2: Mondjuk 1 évre az apai nagymamámhoz költöznék szintén egy másfél szobás panelbe és addig kiadnánk azt panelt albérletbe ,amibe most lakunk édesanyámmal.
Ami ebből befolyna összeg,annak a felét édesanyám félretenné nekem és én 1 év után visszaköltöznék a panelbe egyedül.
A félretett pénzből fizetném a rezsit,plusz nem tudom,hogy ez esetben az önkormányzat adna-e valamilyen támogatást.
De ha jól tudom,csak akkor adnak,ha nem veszik fel az egyetemistát egyik kollégiumba sem.
Most jelenleg nincs párom,de ha majd lesz idővel,akkor talán ő is odaköltözhetne hozzám és 2 fele menne a rezsi.
Ad3: Maradok az apai nagymamámnál a másfél szobás panelban,amiben ő lakik és pótolnék neki a rezsibe és segítenék neki a háztartásban.
Melyiket válasszam?
Mit ertessz fenntartas alatt? Rezsi? Takaritas? Mert ha elobbi akkor neked kell tudnod hogy ossze tudsz e annyit szedni, viszont gondold el rezsi akkor is van ha nem lakik ott senki...
Ha az a kerdes tudnad takaritani stb...van akinek haza van es dolgozik mellette...
Fenntartás alatt azt értem,hogy tudnám-e fizetni a rezsit?
Panelprogramos szigetelés felújítás nem lett elvégezve a bérházunkon,egyébként a lakásunk nyugati fekvésű.
Maximum 360ezer forintot tudnék összespórolni addig.
Amit leírtam 360ezret,az már nagyrészt megvan,hisz előtte dolgoztam diákmunkásként.
Plusz ehhez hozzájönne az egyetemi ösztöndíj,persze ha jól tanulok csak akkor.
Nappali egyetem mellett nem tudom,hogy fogok-e tudni dolgozni,ugyanis ahol é lakom,ott főleg 8 órásba keresnek diákokat.
Ha az apai nagymamád befogad és jó vele a kapcsolatod, akkor odaköltöznék, és ezt kiadnám bérbe. Nem feltétlenül kötném időhöz a dolgot. Ha jól kijössz a nagyival, és kifogsz egy megbízható, rendes, hosszú távú bérlőt, akkor továbbra is felvenném a bérleti díjat. Minél több gyűlik össze, annál jobb.
A befolyt bérleti díjat három részre osztanám: anyádnak is, és az apai nagyinak is kellene adni belőle.
Nem sok pénzt tudsz vele gyűjteni, de az is több, mint a semmi, és hossz távon csak gyűlik (ha nem éled fel, persze).
A diákmunkát érdemes hajtani. Persze, hogy azt szereti a munkáltató, ha 8 órát vállalsz, de azért időről időre vannak "hallgatóbarát" lehetőségek is, szóval nem adnám fel egy "úgyse fog sikerülni" felkiáltással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!