Ennyire gazdaságos lenne a légkondi fűtésre?
A mai modern hűtő-fűtő klímák már a COP=3 értéket tudják, és H vagy Geo tarifa is igényelhető rájuk.
Egy az elektromos hálózatból 3 kW teljesítményt felvevő klíma képes 9 kW hőteljesítmény leadására, megfelelő körülmények között. Egy nem túl nagy méretű házat valóban ki lehet fűteni vele (a farkasordító hidegek kivételével).
Én is a jó hatékonyságra gondoltam, de ha az van, amit utóbb írtál, akkor az érdekesebb.
A Porotherm 30-as ugyan nem rossz (az én házam B30-asból épült, sok vasbetonnal. élmény volt az első tél, hőszigetelés nélkül...), de annyira nem is penge. De nem tűnik reálisnak a fűtésmennyiség, a házam jelenleg nagyon jól szigetelt, s bár mások a számok, ha megpróbálok extrapolálni, nem jön össze, hogy a fenti ház ilyen jól kifűthető legyen ennyivel. A nem jól szigetelt házaknak azért elég nagy energiamennyiség szokott kelleni, erről is olvasok néha.
Vajon lehet valami érdekes tényező, amiről nem tudunk? Extra sok hulladékhő (mit tudom én, szerverfarmot üzemeltet a tulaj vagy sok ember lakik benne sok géphasználattal)? Vagy a 3.2kW mégsem annyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!