Miért lett ebben a hónapban majdnem duplája a vízdíjam?
Létezik, hogy az új törvény miatt velem fizettetik a ház nem fizetőivel a vízdíjat?
Ezt ma egy TV2 híradóban lévő riportban hallottam. Erről lenne szó?
Visszanéztem díjneten az elmúlt évben a számlákat. 2500-3000Ft volt mindig most majdnem 5000Ft a (2 havi) vízdíj.
Ezt tényleg egy miniszteri rendeletnek köszönhetem?
Rezsi csökkentés, annak aki nem fizet.
Jobban teljesítünk, aki többet fizet.
nem csak elnézted és eddig havonta fizettél ez meg most 2 havi?
ismerősömnek is már egy ideje átállították hogy 2 havonta küldenek a villanyról csekket mert olyan keveset fogyaszt, így spórolnak a csekk meg posta díjon
hát, elolvasod a számlát, hogy pontosan mit számláztak, milyen időszakra, mennyiért. esetleg mellé teszed az előzőt, hogy mi a különbség, úgy könnyebb észrevenni stb.
ennyit tudok segíteni, mert ugyanis nincs varázsgömböm...
#3 nyilván nem, mindig 2 hónapot számláznak.
#4 le is írtam, hogy "visszanéztem a számlákat 1 évre"
díjneten mást nem látok.
A válasz az, hogy itt is havi becslés alapján fizetsz, és ha éves többleted jelentkezik akkor kiszámlázzák valamikor. Na most ez nem volt feltüntetve a díjnetes számlán.
Mivel itt mindig pontos m3 lett leolvasva, gondoltam pontosan számláznak mindig, de nem, hanem egy általuk becsült m3-t számláznak a hideg és a meleg víz után.
E miatt keletkezik évente egyszer egy különbözeti összeg.
Itt lehet évente 5 alkalommal bejelenteni a vízóra állást és ők meg évente egyszer, területenként változó hónapban, leolvassák.
Leolvasási időszakban nem lehet óraállást bejelenteni.
Aztán osztanak-szoroznak és évente egyszer kiszámlázzák a különbözetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!