Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért lett ebben a hónapban...

Miért lett ebben a hónapban majdnem duplája a vízdíjam?

Figyelt kérdés

Létezik, hogy az új törvény miatt velem fizettetik a ház nem fizetőivel a vízdíjat?

Ezt ma egy TV2 híradóban lévő riportban hallottam. Erről lenne szó?

Visszanéztem díjneten az elmúlt évben a számlákat. 2500-3000Ft volt mindig most majdnem 5000Ft a (2 havi) vízdíj.

Ezt tényleg egy miniszteri rendeletnek köszönhetem?

2016. ápr. 21. 23:33
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Nekünk is megnőt...
2016. ápr. 22. 01:17
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Rezsi csökkentés, annak aki nem fizet.

Jobban teljesítünk, aki többet fizet.

2016. ápr. 22. 08:39
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

nem csak elnézted és eddig havonta fizettél ez meg most 2 havi?

ismerősömnek is már egy ideje átállították hogy 2 havonta küldenek a villanyról csekket mert olyan keveset fogyaszt, így spórolnak a csekk meg posta díjon

2016. ápr. 22. 08:55
 4/6 anonim ***** válasza:
96%

hát, elolvasod a számlát, hogy pontosan mit számláztak, milyen időszakra, mennyiért. esetleg mellé teszed az előzőt, hogy mi a különbség, úgy könnyebb észrevenni stb.

ennyit tudok segíteni, mert ugyanis nincs varázsgömböm...

2016. ápr. 22. 09:22
 5/6 A kérdező kommentje:

#3 nyilván nem, mindig 2 hónapot számláznak.

#4 le is írtam, hogy "visszanéztem a számlákat 1 évre"

díjneten mást nem látok.

2016. ápr. 22. 18:41
 6/6 A kérdező kommentje:

A válasz az, hogy itt is havi becslés alapján fizetsz, és ha éves többleted jelentkezik akkor kiszámlázzák valamikor. Na most ez nem volt feltüntetve a díjnetes számlán.

Mivel itt mindig pontos m3 lett leolvasva, gondoltam pontosan számláznak mindig, de nem, hanem egy általuk becsült m3-t számláznak a hideg és a meleg víz után.

E miatt keletkezik évente egyszer egy különbözeti összeg.

[link]

Itt lehet évente 5 alkalommal bejelenteni a vízóra állást és ők meg évente egyszer, területenként változó hónapban, leolvassák.

Leolvasási időszakban nem lehet óraállást bejelenteni.

Aztán osztanak-szoroznak és évente egyszer kiszámlázzák a különbözetet.

2016. máj. 2. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!