45nm2-es lakásban lehet egy honapban 530kw áram egy hónapban?
Szerintem ez brutális 2 főre. Mi is ekkora lakásban lakunk és bár bojlerünk nincs, általánosságban nem spórolunk a villannyal, mégsem fogyasztunk soha többet havi szinten 100 kWh-nál. Nem néztél el valamit? Avagy nem néztek el valamit számlázás során?
Milyen hűtötök van? Erről hallottam rémhíreket, de ez is csak 1-2 ezer forintot kéne hogy jelentsen, ha nagyon elavult.
Meg kéne figyelni, hogy a bojler mikor melegít, nem kapcsol-e túl sokat, nincs-e elvízkövesedve teljesen. Nézzétek meg mennyire forog az óra, amikor éppen fűt. Hívjatok hozzá szerelőt. Ha ennek a hibája is teljességgel kizárható, ahogy a túlszámlázás is, akkor fel kell hívni az áramszolgáltatót, hogy vizsgálják meg az órát, mert valami nem kóser.
Én is a hűtőre gyanakodnék elsőre, ahogy #9 is írta.
Nem kell, hogy nagyon régi legyen, elég ha csak valami baja van a kompresszorának vagy kevés benne a gáz. Persze az se használ, ha meleg helyen van, de mivel lakás valszeg nincs hűvös hely.
Hallgasd mennyit megy a kompresszora (ugye akkor hallani belőle a zúgást) vagy ha belefér vegyetek fogyasztásmérőt ahogy valaki már javasolta és derítsétek ki, mert ez tényleg soknak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!