Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 45nm2-es lakásban lehet egy...

45nm2-es lakásban lehet egy honapban 530kw áram egy hónapban?

Figyelt kérdés
1 villanybojler 1 mosogép 1hütö 1tv 1mikro fogyaszthat ennyit?
2015. nov. 8. 16:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ezek közül a bojler a leghúzósabb. Ha minden nap fürdik egy 3-4 fős család, egész nap megy a tévé és a mosógép, akkor talán lehet annyi. Egyébként kWh a mértékegység.
2015. nov. 8. 16:32
 2/20 A kérdező kommentje:
mosogép heti 3x megy 1orát 40c-fokon az 0,48kwh. a bojler 1800w-os 2en vagyunk rá.
2015. nov. 8. 16:39
 3/20 anonim ***** válasza:
Húzzatok ki mindent. Ha még mindig pörög az óra akkor lopják az áramotok
2015. nov. 8. 16:41
 4/20 A kérdező kommentje:
probáltam ne m pörög az ora
2015. nov. 8. 16:43
 5/20 anonim ***** válasza:
Akkor viszont jól mér az óra .
2015. nov. 8. 16:49
 6/20 anonim ***** válasza:
Vegyetek egy konnektoros fogyasztásmérőt, azzal meg tudjátok nézni melyik fogyasztó fogyasztja a legtöbbet
2015. nov. 8. 17:10
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem,nem lehet!...ha csak nincs "elkötve" valami. Én kertesházban lakom,cirkula,hidrofór,hegesztő,terménydaráló,elektromos sütő,kompresszor,sok barkácsgép megy,és húzom az orrom,ha 260~280 kwh/hó a fogyásom. 230~250 szokott lenni,a nyári locsoláskor ugrik kicsit. Ja! és 2 fagyó+kombi hűtő.
2015. nov. 8. 17:22
 8/20 anonim ***** válasza:
530 az kb 22 ezer forint amiket felsoroltál biztos nem fogyasztanak annyit kb 7000ftot
2015. nov. 8. 17:40
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez brutális 2 főre. Mi is ekkora lakásban lakunk és bár bojlerünk nincs, általánosságban nem spórolunk a villannyal, mégsem fogyasztunk soha többet havi szinten 100 kWh-nál. Nem néztél el valamit? Avagy nem néztek el valamit számlázás során?

Milyen hűtötök van? Erről hallottam rémhíreket, de ez is csak 1-2 ezer forintot kéne hogy jelentsen, ha nagyon elavult.

Meg kéne figyelni, hogy a bojler mikor melegít, nem kapcsol-e túl sokat, nincs-e elvízkövesedve teljesen. Nézzétek meg mennyire forog az óra, amikor éppen fűt. Hívjatok hozzá szerelőt. Ha ennek a hibája is teljességgel kizárható, ahogy a túlszámlázás is, akkor fel kell hívni az áramszolgáltatót, hogy vizsgálják meg az órát, mert valami nem kóser.

2015. nov. 8. 18:18
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is a hűtőre gyanakodnék elsőre, ahogy #9 is írta.

Nem kell, hogy nagyon régi legyen, elég ha csak valami baja van a kompresszorának vagy kevés benne a gáz. Persze az se használ, ha meleg helyen van, de mivel lakás valszeg nincs hűvös hely.

Hallgasd mennyit megy a kompresszora (ugye akkor hallani belőle a zúgást) vagy ha belefér vegyetek fogyasztásmérőt ahogy valaki már javasolta és derítsétek ki, mert ez tényleg soknak tűnik.

2015. nov. 8. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!