Ki milyen módon fűt? (gáz, fa, áram) és milyen kiadásokkal jár egy hónapban? Hány fok van a lakásban? A tapasztalatokra lennék kiváncsi, mert ez az első telem kertes házban. Panel/társasház/kertesház egyaránt érdekelne!
Figyelt kérdés
nekem vegyestüzelésű kazánom van, olajradiátoros időzítős rásegítéssel. egy hónapban kb 30 ezer a brikett, és 25 a villanyszámla 3 főre. tehát 55/3= kb 20e/fő.
ha kint repkednek a mínuszok akkor benn kb 19 fok van.
#fűtés #tél #kiadás #reszketés #fázás #borzongás #hidegrázás #vacogás #zimankó #futkos a hideg a hátán
2013. jan. 31. 13:12
1/20 anonim válasza:
Nálunk gáz fűtés van. Kertesház, de egy kis falrész közös a szomszéddal, ami semmit sem számít, mert hideg a fal. 75m2 kb. Gáztűzhelyem van, úgyhogy ezt is bele kell kalkulálni, de az nem túl sok, 1-2m3 havi szinten. 20fok van a lakásban, így van beállítva a termosztát. 2 főre számolva: október: 16500Ft, november:21780Ft, december 34600Ft havonta. Most januárra kb 25ezer lesz összesen.
2/20 anonim válasza:
Brikett helyett vegyél fát, az féláron van. Persze szárítsd ki!
3/20 anonim válasza:
Téglalakás,második emeletet,kzépső lakás: gázzal fűtünk,másfeles lakásban 2 konvektor,20-22 fok van,november 9ezer,december 12ezer,január kb 10ezer a fűtés (mért fűtés,nyáron csak ezres alapdij)
Szülők emeletes családi házban gázzal és vegyeskazánnal vegyesen fűtenek,gáz 40-50ezer,plussz havi 20-30ezernyi fa is elfogy.
4/20 anonim válasza:
vegyes tüzelésű + puffer 22000ft/erdei köbméter vegyesbe gyertyán,tölgy,bükk hidegebb hónapba 3-3,5 köbméter megy el ebből, 20 fok körül van átlag és 0 szigetelés (azért hamar ki is hűl a ház) a következő évet már szigeteléssel nyomjuk és azt már most tudom,hogy olcsóbb lesz a tél. 160nm
5/20 anonim válasza:
Én is leírnám de nem ártott volna ha leírod hogy hány m2 es a házad mert így nehéz tanácsot adni.Mert én is kíváncsi lennék te mekkora területre fizetsz.
6/20 Zsolt75 válasza:
140 m2 fűtök fával , egy vízteres kandallóval. Puffer és szigetelés nincs a házon. Kb havonta 2-3 m3 akác fogy el. 20-23 fok van a lakásban. Éjjel ugyebár nem tüzelünk, reggelre 17-re megy le 20 -ról...
7/20 anonim válasza:
30 ezer központival szigeteletlen házra.150m2 fa tüzeléssel.
8/20 szokratesz válasza:
160 m2 ház 10 cm-es szigeteléssel plusz 70m2 üzem 4 cm-es szigeteléssel. 30 kw-os vegyes kazán 1000 literes pufferrel. napközben 20 fok délutántól 21 majd este 10re 22,5, éjjelre 21 fok. Nekem mint férfinak sok de a három nővel :) nem lehet mit kezdeni. Megfagynának reggelre 18 fokban:) Eddig olyan 10 erdeiéter vegyes fa ment el. még kb 3-al kivégezzük a telet.
9/20 anonim válasza:
224 nm, vegyestüzelésű kazán, havonta, kb 20 ezer megy el fára, hárman vagyunk, így a te számításod szerint 20/3= nem egészen 7000Ft/főre jövünk ki, ha hozzá adom még a villanyszámlát, mert keringető is megy, akkor sem éri el a 10 ezret. A lakásban átlag 20-23 fok van, reggelre lehül 18ra, kb. De ma és tegnap nem igazán fűtöttem rendesen, jó idő volt, így most is 18 fok van bent, én nem fázom.
10/20 anonim válasza:
Kedves utolsó te mennyiért veszed a fát??? 20ezer az átlag pl 1 erdei m3...Ennyit egy kályha elfogyaszt és én nagyon hihetetlennek tartom,hogy te ekkora fa mennyiséggel kihozol egy hónapot min 32kw-os kazánnal 224m2-t ilyen hőfokkal...kivéve ha csak hétvégén fűtötök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!