Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hány fok az optimális télen,...

Hány fok az optimális télen, családi házban?

Figyelt kérdés
Hány fokot állítson be az ember a fűtésnek, egy családi házban? 23? v. kevesebb, több? Mi a "normális"?

2016. febr. 10. 14:41
 1/9 anonim válasza:
100%
kinek mi az igénye. Nagy átlagban 21-22fok. Éjszaka 18-19 vagy amikor nem vagytok otthon.
2016. febr. 10. 14:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 20-21 fok van, így kellemes
2016. febr. 10. 16:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A normális az, amennyinél jól érzed magad, nem fázol és nem is izzadsz, a végtagjaid nem hűlnek ki, és a pénztárcád nem ürül ki. Ez kb. olyan 18-24 fok között szokott lenni, embertől függően.
2016. febr. 10. 18:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
21-22
2016. febr. 10. 20:38
 5/9 anonim ***** válasza:
A kötelező minimum 20 C, de ez a tv nézéshez kevés, inkább 21-22 C az átlag. Fürdőben lehet melegebb. Éjszaka 18 C az ideális.
2016. febr. 10. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon emberfüggő. Nálunk 18 szokott lenni, olykor 19. Főleg éjjel megy a fűtés, mert vezérelt áramot használunk, de a szobákban alváskor nincs, mert igen hamar túlmelegednénk, én "jól" befűtök éjszakára, mert nekem akkor kell, nappal mozgok (az éjszaka felében ébren vagyok, de ülök). Valamikor úgyis kell fűteni a szobámat, a másik tetőtéri helyiségnek minimális a fűtése (hétköznap napi 2 óra), így jól jön ki a dolog.

23 fok az nekem szenvedés télen, bár nyáron sem optimális, de akkor még egész jól elviselem, ha nem mozgok.

Ez emberfüggő. S az adott embernél is változik itt-ott.

2016. febr. 11. 01:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak emberfüggő, de a fűtésfüggő is. Sugárzó hőtől ugyanis sokkal előbb lesz meg az ember komfortérzete. És az nem mellékes szempont, mert 1 C fok 6% költségmegtakarítást jelent.
2016. febr. 11. 11:30
 8/9 A kérdező kommentje:
mit jelent a sugárzó hő? padlófűtés?
2016. febr. 11. 20:49
 9/9 anonim ***** válasza:
72%
Inkább falfűtésre gondoltam. A padlófűtés önmagában nagyon karcsú, mert nem egészséges 30 foknál magasabbra állítani a bemenőt. Temperálásra jó a padlófűtés. Mindamellett azzal is sokat lehet spórolni, mert ha nem fázik az ember lába, jobb a hőérzete. De a padlófűtés csak akkor játszik, ha már ki van építve, mert amúgy meglehetősen magas a bekerülési költsége. Helyettesíteni lehet, fűtőszőnyeggel, ami lokális megoldás, de olcsó, és nem jár kőművesmunkával.
2016. febr. 12. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!