Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan fűtsek a fürdőszobában?

Hogyan fűtsek a fürdőszobában?

Figyelt kérdés
Tönkrement a kalyha a fürdőben így jelenleg nincs bent fűtés (csak nyitvahagyva az ajtó és úgy megy be meleg a másik szobából) de így kevés, fürdésnél viszont így kevés. Hősugárzóra gondoltam hogy csak fürdésnél bekapcsolni, de más dolgokra is nyitott vagyok. falusi családi ház fürdőjéről van szó és ninc nagyon hideg csaka fürdéshez. mivel tudnék rásegíteni a fürdésnél? mit ajánlotok? nektek mi vált be? A lehető legolcsóbb és legjobb megoldás érdekelne. Konkrét termékekre, márkákra szívesen ajánlatot szívesen fogadok. köszönöm
2015. dec. 29. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Elektromos fűtő ventillátor.

A miénk 3-4000 forint volt tavaly és olyan meleget nyom,hogy csak na. A pici is simán elvan és nem fázik meg.

2015. dec. 29. 12:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk egy fali hősugárzó van, kb 2000 ft volt, 3 fokozaton működik.

Csak fürdés előtt kapcsoljuk fel, pár perc alatt felmelegíti a kicsi fürdőszobát.

2015. dec. 29. 14:00
 3/8 A kérdező kommentje:
megkérdezhetem hogy milyen márkát használtok? Hol vettétek?
2015. dec. 29. 14:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi nálunk nagyon hidegbe amikor már nappal is mínuszok vannak akkor mi beüzemeljük a vízteres kazánt és így mindenhol jó meleg van a radiátorok végett mert központi fűtésünk is van. De ez nekünk sok fába kerül drágább is amikor meg 0 fok felett van akkor a cserépkályhát használjuk azzal szépen fel lehet fűteni a házat azzal együtt jó meleg van a konyhába, a nappaliba, meg ahol aludni szoktunk. Nálunk is ilyenkor gond a fürdőszoba a nyitott ajtó is kevés, a párom 2 éve úgy csinálta hogy felnyomta a bojlert maximális fokozatra megvárta míg felfűt a rendszer és akkor egy fél kád forró vizet kiengedett és az szép meleget csinált, de csak rövid távra volt jó fürdés után már lehűlt sajnos. A villanyszámla is jóval több volt. Aztán a párom hazahozta munkahelyéről a ventilátoros hősugárzót ami 4-5 ezer forintét elég sok helyen megvásárolható azzal kísérleteztük ki a dolgot azt a fürdőszoba közepén elhelyeztük és bekapcsoltuk jó 40 percre. Jó meleget csinált, fürdésnél persze kivittük a fürdőből mert a párom allergiás ha elektromos eszköz van a fürdőbe amibe igaza is van mert veszélyes, még konnektorunk sincs bent hosszabbítóval vittük be az áramot akkor. Akkor kivittük én 20-30 percet szoktam ücsörögni a kádban utána amikor kijövök a vízből akkor is elég jó meleg szokott még lenni. Utána amikor már nem használjuk a fürdőt 5 percre kinyitom a kis ablakot hogy a pára kimenjen majd becsukom és még utána is elég jó idő van bent, átlag 20-22 fok simán van bent másnap reggelig csak napközbe hűl le 15-18 fokra. A 20-21 fok még simán jó bent tartózkodásra fürdésnél már annyira nem.
2015. dec. 29. 14:40
 5/8 anonim ***** válasza:

ha tőlem kérdezted: kb 3 éve a Praktikerben vettük.

én úgy emlékszem, 3000 ft körül volt.

de ezeket ősszel, fűtési szezon elején szokták akciózni, meg ki lehet fogni olcsóbbakat is, csak szét kell nézni.

kb ehhez hasonlít:

[link]

én 2-es fokozatra szoktam felkapcsolni.

2015. dec. 30. 14:15
 6/8 anonim ***** válasza:
hősugárzó
2015. dec. 30. 20:37
 7/8 acelsziv ***** válasza:
Én javasolnám a fatüzelésű bojlert. Egyszerre meleg és meleg víz :)
2015. dec. 31. 10:49
 8/8 anonim ***** válasza:

A hősugárzó teljesen jó, hamar felfűt, nem kell sokat mennie, hisz amúgysem jéghideg a helyiség, hisz kap máshonnan fűtést.

Így hirtelen nincs más megoldás, azok pedig fogyasztásban egyformák, a villanyfűtés kb. 100%-os belső eszköz esetén. Ennek megfelelően egy olcsó kis eszköz is elég, bár jól bele kell választani, hogy strapabíró legyen s pl. a termosztátja se legyen elállítva... A legjobb, ha ventillátoros, a megfelelő irányba áramlik a levegő és nincs olyan, hogy meleg az eszköz és leáll a melegítése, bárhogyan is rontották el a termosztát beállítását (volt egy 2 kW-os fűtőegységünk, ami tartósan 700 wattra volt képes. ez persze főleg a hosszú ideig fűtésnél zavaró, rövidebben azért hozta a maxot).

2015. dec. 31. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!