Miért teheti meg a vízszolgáltató, hogy ezentúl csak 2 havonta számláz?
Tájékoztattak erről levélben.
Már ez is valami, hogy legalább szólnak...
Általában a víz nem a legnagyobb költség egy háztartásban, de azért ha kéthavonta több ezret kell kifizetnem, annak nem örülök, fiztenék inkább rendesen, havonta kiseb összeget.
Ennyi erővel bármelyik szolgáltató megjátszhatná ezt, egyik hónapban nem lenne gázszámla, másik hónapban meg 50 ezer?
Nekünk sincs sok pénzünk (ez enyhe kifejezés) s ugye néha van nagyobb összeg, műszaki (előtte szervízzel, valamit tuti cserélni kell), biztosítás és adó a járművekre, 800 km-es út, ami egy alapos tankolást jelent... Hirtelen megjelenik egy nagy kiadás, ez ilyen.
Ahol átalány van s évente elszámolás, ott egy extrémebb esetben (pl. szokatlanul hideg tél egy szokatlanul enyhe után) elég alapos összeg jelenhet meg. S vannak még ilyenek.
Ezt igenis kezelnie kell egy embernek.
Nem olyan nehéz az. Már írták, hogy ha számlára kell a pénz, az nem a "van pénz" esete, mit költsünk el a semmin? Ha munkád kapcsán lenne nálad pénz, azt is elköltenéd, mint sajátot? Elennéd a gyerek elől a csokit, csak mert fizikailag VAN, bár igazából számodra nincs? Ez mind hasonló kategória, ha meg is értem, hogy egyesek fejében különböznek.
Tudom, hogy sok ilyen ember lehet, van, aki nem tankolja tele az autót... Pedig így is, úgy is annyiba kerül (kivéve, ha épp magas a benzin és csökkenni fog, de általában ez is elég kis összeg), nekem ez így igencsak fura, főleg, hogy így többször kell tankolni, több macera és idő.
Örülj hogy folyik a viz a csapból ,és ne háborogj .
Én ugy látom nem sok elfoglaltságod van,most végre akad valami.Ez már igy marad,és semmit sem tehetsz ellene .
Van bőven elfoglaltságom, nincs összefüggés az elfoglaltságok és a vízdíj iránti érdeklődés között.
Azt pedig - mivel nem tudod te sem - ne írd ilyen biztosra, h így marad, és nem lehet rajta változtatni.
Azért, mert neked jó így és nem is vagy hajlandó érdeklődni, utánajárni, nem jelenti azt, hogy más sem teszi meg.
"A legeslegtöbb ember nem tudná megoldani, igen nagy gondok lennének. "
Márpedig a legeslegtöbb ember úgy látszik, mégis meg tudja oldani, mert amint látod, szinte mindenhol a kéthavi vízszámla működik. És általában nem a vízdíj be nem fizetése szokott lenni a probléma.
"Direkt írtam, hogy ne menjünk el ebbe az irányba. Én elköltöm, ha tudom, hogy van pénzem."
Tehát azért, mert neked van egy eszetlen hozzáállásod a pénzhez, a szolgáltató a hülye, értem. Olyan vagy mint a kisgyerek, aki minden csokit felzabál ma, azzal már nem törődik, hogy holnap mi lesz.
Tudom, kérted, hogy ne menjünk el ebbe az irányba. De ha egyszer éppen ez az irány az, amiben a problémád gyökeredzik, akkor egyszerűen nem lehet mást tenni. Tanuld meg szépen beosztani a pénzedet, és máris megszűnik ez a problémád (és valószínűleg még nagyon sok más problémád is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!