Hogy kell intézni a (villany) ksmegszaító cseréjét?
A jelenleg üzemelő 16 Amperos automatánk egyre többször lekapcsol, gondolom a több háztartási gép miatt.
Hallomásból tudom, hogy alapból jogosult minden háztartási fogyasztó 25 Amper áram vételezésére.
Hol találok erre jogszabályt? Az áramszolgáltató(DÉMÁSZ) honlapján nincs erről információ!
Volt aki azzal riogatott, hogy kemény tízezreket kell érte fizetni!
Szintén démász(EDF)Szeged~Móraváros
Nekem 3 éve volt a hálózatbővítésem,mivel nem volt megfelelő a ház vezetékelése,így nem "kaptam",csak 25 A-t...ami azt jelenti,hogy az óra előtt van(lehet) 25 amperem,az óra után csak 20.
Be kell adni egy ezirányú kérvényt,van negyedéves bővítési tervük,és attól is függ,hogy a gerinc bírja,terhelhető-e. Adnak listát,kiválasztasz egy külsőst,az megrajzolja,tervezi,aláírod,beadja,és 2~4 hónapot biztosan várnod kell.
Nekem az oszloptól új vezetéket húztak,az óra maradt,a megszakítót adják...ez ingyé van.
DE! előtte az óránál a hatályos rendelkezés szerinti tökéletes földelést kell megcsinálni(erre ")ugranak".
Addigra a "belső" hálózatnak kész kell lennie,a saját kismegszakító(k)val,é.v.relével.
Maga a cég csak annyit csinál,hogy adott időpontban lekötik az áramot,és leveszik az órát...majd pár óra múlva visszajönnek,rákötik a kismegszakítójukat,visszarakják,plombázzák az órát,főldelést mérnek,és visszakötik a(z új) vezetéketaz oszlopra(komplett 15perc)
Mindent a külsős csinál. A földelés,az új szerelvények elvisznek egy jó tiz~tizenöt ezret,+ha belül kell vezerékelni+cserélni,amúgy a többi ingyenes. A tetőtartó is. Viszont ha a tetőn jön be a vezerék,és csövön megy le az óráig...és több évtizedes,akkor 1:vagy kijön a régi,vagy nem-és az gond lehet.2: az új vagy belemegy a csőbe,vagy nem...és az is gáz!
Szegedről van szó és panellakásról.
Ezek szerint annak volt igaza, aki kemény kiadásokkal riogatott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!