Milyen izzót válasszak, hogy spóroljak?
A konyhába mindig szinte legolcsóbb 100wattos égőt vettem, most szeretnék spórolni ezen ami hosszabb távon megéri?
Mire kell odafigyelnem? Hány wattost vegyek? Esetleg márkát tudnátok ajánlani árral? Köszönöm
LEDet vegyél, a 100w az 1300-1600 lumen körüli
itt egy összehasonlítás:
színhőmérsékletre figyelj, 2700K az a meleg (sárgás) fehér, 5700K hideg kékes
Konyhába szerintem nem baj a hideg.
Én amikor LEDre cseréltem CFLről, azt vettem észre, hogy sokkal világosabbnak tűnik a led, ha azonos lument írtak is rá mint a CFLre.
A villannyal spórolni nem a világításon lehet, hanem a nagyobb teljesítményű eszközökkel. Pl. mosógép, villanytűzhely, bojler, klíma. A hűtő is számottevő, mert sokat megy.
Ha egyszer kimosol a mosógéppel az elfogyaszt annyit mintha egy hétig égetnél egy lámpát.
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a modern és drága világítótestek soha az életben nem hozzák be az árukat. Valóban kevesebbet fogyaszt, tovább tart, de nem annyival, mint ami rá van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!