Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Milyen fűtést válasszak?

Linsy kérdése:

Milyen fűtést válasszak?

Figyelt kérdés

Most vettünk lakást. Mindenhol elektromos fűtés van, és a kis szobába szeretnénk fűtést rakni. (Az előző tulajnak csak a konyhán és a nagyszobába volt fűtése...) A másik helységekben samot téglás hőtárolós kályhák vannak.

A kisszoba olyan 10 négyzetméter.

Egy helyről már kaptunk árajánlatot. Hybrid kerámia fűtőpanel: 375 watt, és 7nm-t fűt be, 50.000 Ft-ért.

Meg érné ezt választani? (áramszámla szempontjából is)

Van akinek ilyenje van? Esetleg van valakinek valami jobb ötlete?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. aug. 19. 12:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Kicsit bonyolultabb.

Ki kellene számolni a lakás, és a szobák hőigényét, és ennek megfelelő fűtést kialakítani.

Amikor megvetted készült egy energetikai tanusítvány, én megkeresném az energetikust, vagy egy másikat keresnék, és vele kiszámítattnám a hőigényt, és hogy mit ajánl fűtés típusnak. A tervekkel keresnék kivitelezőt.

375 wattal egy reggelit leheg megmelegíteni, de nem egy szobát, amikor odakint -10-15°C van

Itt egy kalkulátor féle:

[link]

Speciel én a kondenzációs gázkazánokban hiszek, de a linken elektormos infrapanel fűtés van.

2015. aug. 19. 13:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Valóban érdemes lenne valakivel kiszámoltatni, és nem hasracsapva fogadni el xxx ajánlatot, mert csak a kivitelezésre vállal garanciát, a melegre, és a fűtési költségre nem.
2015. aug. 19. 15:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Én a gàz-cirkóra esküszöm,nekünk nagyon bevàlt,praktikus és nagyon jó meleg van a hàzban télen.
2015. aug. 20. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!