Milyen fűtést lenne érdemes csináltatni?
Figyelt kérdés
Nos egy kis üzletet szeretnék nyitni,egy vegyes boltot az épület egy része faház a többi ami később épült az már rendes tégla épület,míg üzemelt mert anno kocsma volt addig gázzal fűtöttünk de a gáz ára már nem igen kedvező erre rátesz még a fűtőérték romlása is.Nos utána érdeklődtem/olvasgattam több féle fűtésformának is szakember pl a klímával való fűtést vagy a villany kályhát ajánlotta,de el mondta a klímával való fűtés kb -10 fokig hatásos azután csökken a fűtő értéke,a villany kályhát meg már csak használtan felújítva lehet venni de ő tud nagyon jól felújítottat jó áron arra azt mondta mikor felfűti a téglákat addig fogyaszt igazán sokat aztán tartja a hőt és mínusz fokoktól független.Aztán olvasgattam az infra fűtésről de ott is azt mondta valaki egyetlen hátránya,hogy nagyon mínusz fokokban már nem olyan hatékony,pont mint a klíma berendezés,aztán egy haverom azt mondta az ő ismerőse napkollektorral fűt mert a napkollektor 40 fokra melegíti fel a vizet ajd a radiátorokban azt keringeti,de máshol azt mondták max fűtés kiegészítésnek jó.Nos azon agyalok létezik még valami alternatíva ami relatíve olcsón beszerelhető,vagy melyik ajánlott a sok felsorolt közzül?2015. szept. 11. 17:25
1/1 anonim válasza:
akkor számoljál is valamit. mennyi energiából mennyi fűtőértéket nyerhetsz. másképpen sosem fogod megtudni, hogy melyik lesz számodra megfelelő. villanynak az életben nem csökken a fűtőértéke.
nagyon mínusz fokokban sok befektetett energia kell mindenből. minél nagyobb a kinti-benti hőmérséklet különbség, annál több a falakon távozó veszteséged.
a klíma, villanykájha és az infrafűtés mind villany; és többe kerül mint a gáz.
max fával fűthetsz még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!