Ki - Mivel spórol a legtöbbet a rezsin?
Takarékos izzók, mosószóda, szigetelés, leginkább sima vízzel takarítunk, a víz kemény, de arra jó az ecet...
Annyira fűtünk, amennyire jólesik, nem vagyunk fázósak és tudunk pulóverben lenni télen. Nem telefonálunk, csak röviden s ha fontos.
Ezek ilyen alapok nálunk, ha felvetne minket a pénz, akkor is így csinálnánk. Különösebben takarékoskodni nem kell a rezsin, 4ezer a Net és 11 ezer a villany, s ez utóbbiban nemcsak a 2 számítógép intenzív használata van benne erősítővel, hangfalakkal s az összes főzés-sütés, mivel kész cuccokat (pl. kenyér) nem veszünk, hanem a villanyfűtés is :)
bár nem rezsi, de érinti: én itthon főzök, és nem ötletszerűen vásárolok, hanem mindig 2-4 héttel előre összeírom, miket szeretnénk enni, és felírom a noteszomba, hogy a főzés napján mit kell hozzá venni. ettől pedig nem térek el...
ez látszólag kényelmetlen, de valójában nagyon sokat lehet vele spórolni, és ha van rajtad egy kis súlyfelesleg, a fegyelmezett beosztástól még le is adhatsz pár kilót :)
szerintem itthon főzni sokkal olcsóbb, mint ötletszerűen vásárolni. olcsóbb, mintha kenyeret, párizsit, tejet veszel munkába menet. én mindig 2-3 napra főzök.
most új hűtőre spórolok, nincs mélyhűtőm, de míg volt, volt, hogy oda is betettem 1-2 adagot nehezebb napokra vagy hóvégére. Sokszor jókor jött.
Én most azon is spórolok, hogy munkába gyalog járok, de nincs túl messze, napi pár kilométer csak.
Ahogy előttem is írták, a bojler letekerésével nagyon sokat lehet spórolni. Ráadásul ha alacsonyabb hőfokon áll, kevésbé vízkövesedik.
Ha régi a hűtőd, érdemes gyakrabban leengedni, mert akkor kevésbé tekeri fel az áramot.
ja, és még egy, amit én már több mint 20 éve csinálok: van itthon egy számlavezető füzetem. 1 oldal = 1 hónap.
Mindig felírom, ha bejön a számla, és ha kifizettem, kipipálom. Ugyanide írom a mérőóraállásokat, a bevételeket és a tervezett kiadásokat. Volt, hogy megszorultam, és ez segített megoldani a helyeztet (kisakkozni, mit hogyan csináljak), de segített spórolás megtervezésében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!