Ez jó módszer a spórolásra? Ingyen fürdünk?
Van egy 300 literes sarokkádunk.
Egy ideje azt csináljuk, hogy 2-3 naponta együtt megfürdünk benne a párommal, de nem eresztjük le a vízet, hanem felmosóvödörrel azzal öntjük le a wc-t.
Eddig sosem volt zavaróan büdös.
Most rendeltem egy 12 voltos szivattyút, és be szeretnék szerezni egy 300 literes tartályt, amit felteszek a padlásra, remélem elbírja a födémünk, így fürdés után automatikusan felszívom majd a vizet a padlásra, és egy előszűrés után ez fogja öblíteni a wc csészét.
3 ampert vesz fel, 4 méterre viszi fel a vizet, 4000 forintba került. szárazonfutás ellen védett. Óránként 4 köbmétert mozgat meg. (hajózási fenékszivattyú)
Azt meg mondtam, hogy nekem ok úgy is, ha a falon kívül futnak a vezetékek, számomra nem az a luxus, hogy minden faszán le van csempézve, most is szét van verve a ház fele, mert még építkezünk, nincs leburkolva a fele. De gondoltam ezzel fölöslegesen bonyolítom a kérdést...
Én a furdővzbe áztatom elő a retkesebb,fehér ruhákat.
Az belemegy a mosógépbe, a vizet leeresztem.
A kövi mosásra engedem rá a mosógép vizét.
Általában heti kétszer mosok három-négy adagot.
nekem még nincs, de lesz!
nekem most 3 hónapig nem volt meleg vizem a fürdőben, ezért a konyhából kellett átvinni vizet. azt csináltam, hogy egy kisebb lavórt bevittem a fürdőbe, és abban mosakodtam. untig elég volt. ekkor jöttem rá én is, milyen sok vizet pazarol az ember.
nem tudom, a hőségben hogyan bírnátok ki a kétnaponkénti fürdést.
sztem sokkal egyszerűbb, ha egy gyors mozdulattal bevizezed magad, elzárod a vizet. beszappanozod magad, és gyorsan leöblíted.
és annyi még, hogy amíg nem volt bojlerünk, a tusfürdőről, amit nehezebb leöblíteni, áttértünk a szappanra.
na, ha ezt nem öblíted le kellő mennyiségű melegvízzel, frankón lerakódik...
Most csináltam egy solar zuhanyt.
Amúgy mi slaggal vittük át a fürdőbe a melegvizet amikor kellett, :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!