Mért rosszabb a villany mint régen?
Sziasztok!
Szerintetek hogyan csalnak a villannyal a szolgáltatók? Biztosan csinálnak valamit nem tudom nem értek hozzá
de unoka tesóm ismerőse mesélte, hogy higítják a trafóházakban körülbelül 80%kkal mert akkor többet mutat a villany óra meg nekik
vékonyabb vezetéket kell építeni mert annak kissebb az ellen állása. Nagyanyám is mindig mondja hogy nehezebben
melegszik a rezsón a víz mint régen. Nekem a porszivóm megy lassabban szerintem emiatt. Köszi a válaszokat.
Benyúltál a konnektorba ? Régen jobban rázott ?
Régen mennyi ideig tudtad fogni a vezetéket,és most ?
Erűűűl is AZORBÁN tehet! Higicsák az áramot!!!
Vízzel higicsák, aztat! REZSICSÖKKENTÉS, meg kutya chippelés! Abba ültetném bele aki kitalálta!!!!
Rezsót le kell tisztítani, a kosz rosszul vezeti a hőt.
A porszívóban porzsákot kell cserélni, a szűrőket tisztítani vagy cserélni, és megint szívni fog, mint régen.
A villanyt nem lehet higítani:)
A mérőóra csak áramot mér. Abban igazad van, hogy ugyanakkora teljesítményhez kisebb feszültségen nagyobb áram kell.
A modern kapcsolóüzemű tápegységek ezt kompenzálják is, tehát a TV, laptop elmegy 100V-ról is (mivel USA-Japán-EU kompatibilisre gyártanak mindent, hogy olcsóbb legyen a gyártás).
De a nagy fogyasztók mint mosógép, hűtőszekrény, villanytűzhely, boiler, porszívó... na azok pont nem ilyenek.
És ha annyival csökkentenék a feszültséget, hogy a kapcsolóüzemű kisfogyasztók áramfelvétele jelentősen megnőjön, a nagyfogyasztók nem működnének rendesen.
A villamos hálózat feszültségre van szabályozva. Sokszor mértem már rá multiméterrel, több lakásban is, mindig 220 és 240 V között mértem.
Tudhatnátok, hogy a villanyt nem hígíccsák, hanem vizezik. Azért melegszik tűle lassabban a víz.
A villanyóra meg nem csak áramot mér, hanem feszültséget is. A kettő együtt a teljesítmény. Ezért fizetünk, nem az áramért.
Ez a kérdés ez komoly, vagy elmentek nálad otthonról?
17.-nek: a fogyasztásmérő (villanyóra) nem áramot hanem a wattos teljesítményt méri (hogy éppen milyen elven az felépítés függő) alapvetően a wattos teljesítmény az függ a feszültségtől az áramtól és a cos fi-től kvázi ezt a hármat méri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!