Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mért rosszabb a villany mint...

HorvathhZoli kérdése:

Mért rosszabb a villany mint régen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintetek hogyan csalnak a villannyal a szolgáltatók? Biztosan csinálnak valamit nem tudom nem értek hozzá

de unoka tesóm ismerőse mesélte, hogy higítják a trafóházakban körülbelül 80%kkal mert akkor többet mutat a villany óra meg nekik

vékonyabb vezetéket kell építeni mert annak kissebb az ellen állása. Nagyanyám is mindig mondja hogy nehezebben

melegszik a rezsón a víz mint régen. Nekem a porszivóm megy lassabban szerintem emiatt. Köszi a válaszokat.

2015. máj. 14. 12:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

Benyúltál a konnektorba ? Régen jobban rázott ?

Régen mennyi ideig tudtad fogni a vezetéket,és most ?

2015. máj. 14. 18:06
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

Erűűűl is AZORBÁN tehet! Higicsák az áramot!!!

Vízzel higicsák, aztat! REZSICSÖKKENTÉS, meg kutya chippelés! Abba ültetném bele aki kitalálta!!!!

2015. máj. 14. 18:23
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Rezsót le kell tisztítani, a kosz rosszul vezeti a hőt.

A porszívóban porzsákot kell cserélni, a szűrőket tisztítani vagy cserélni, és megint szívni fog, mint régen.

A villanyt nem lehet higítani:)

2015. máj. 14. 18:28
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
Orbán lövi a hárpot a drónokról hogy hígabb legyen az áram!!! Ez köztudott. Megírta Szaniszló a vilaghelyzete.blog.hu-n. Tehát igaz.
2015. máj. 14. 23:52
 15/19 anonim ***** válasza:
43%
A férjem villanyszerelő, most olvastam el neki a kérdést és néhány választ. Fogja a fejét. Ahhoz, hogy a mérőóra többet tudjon mutatni, a feszültséget csökkenteni kell, ugyanis P (teljesítmény) = U (feszültség) x I (áramerősség). Ebből könnyen kiszámolható, hogyan érhető el áramerősség-növekedés. /Egyébként általános iskolai fizika tananyag – legalábbis volt valamikor/.
2015. máj. 15. 14:31
 16/19 anonim ***** válasza:
36%

A mérőóra csak áramot mér. Abban igazad van, hogy ugyanakkora teljesítményhez kisebb feszültségen nagyobb áram kell.

A modern kapcsolóüzemű tápegységek ezt kompenzálják is, tehát a TV, laptop elmegy 100V-ról is (mivel USA-Japán-EU kompatibilisre gyártanak mindent, hogy olcsóbb legyen a gyártás).

De a nagy fogyasztók mint mosógép, hűtőszekrény, villanytűzhely, boiler, porszívó... na azok pont nem ilyenek.

És ha annyival csökkentenék a feszültséget, hogy a kapcsolóüzemű kisfogyasztók áramfelvétele jelentősen megnőjön, a nagyfogyasztók nem működnének rendesen.

A villamos hálózat feszültségre van szabályozva. Sokszor mértem már rá multiméterrel, több lakásban is, mindig 220 és 240 V között mértem.

2015. máj. 15. 19:18
 17/19 anonim ***** válasza:

Rákerestem a googleben a HorvathhZoli névre :D

[link]

2015. máj. 16. 08:10
 18/19 puritan ***** válasza:
74%

Tudhatnátok, hogy a villanyt nem hígíccsák, hanem vizezik. Azért melegszik tűle lassabban a víz.

A villanyóra meg nem csak áramot mér, hanem feszültséget is. A kettő együtt a teljesítmény. Ezért fizetünk, nem az áramért.

2015. máj. 17. 23:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés ez komoly, vagy elmentek nálad otthonról?

17.-nek: a fogyasztásmérő (villanyóra) nem áramot hanem a wattos teljesítményt méri (hogy éppen milyen elven az felépítés függő) alapvetően a wattos teljesítmény az függ a feszültségtől az áramtól és a cos fi-től kvázi ezt a hármat méri...

2015. máj. 26. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!