Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyibe lehet kb. egy 90nm2...

Mennyibe lehet kb. egy 90nm2 alapterületű ház gázzal való fűtése?

Figyelt kérdés
Nem tudom mennyit számít, de teljesen új ablakok és ajtók vannak. Cirkós kazánnal.
2015. márc. 19. 10:13
 1/9 kovpet ***** válasza:
0%
Mi az az nm2? Négyzetnanométer?
2015. márc. 19. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Hali. Pont ilyen házam van, kondenzációs kazánnal.

Február 10 költöztem be a hideg házba. Egy hónap alatt a kifűtéssel, a használat meleg vízzel 300 m3 gáz fogyott. (Rengeteg melegvizet használtunk a takarításhoz.)

Csak 180 m3 diktáltam be, és 19 e ft ról jött számla. Télen kevesebbet fogok diktálni, nyáron többet.

Havi 20 e körül álltalányt akarok fizetni. Eddig úgy látom, hogy bőven kitudok belőle jönni.

Csak mellékesen megírom, előtte 130m2 es házam volt. 300 at kölöttem fára, meg 60 at gázra. És igen modern puffertartályos rendszerem volt ott is.

2015. márc. 19. 12:45
 3/9 A kérdező kommentje:
1# bocsánat, elírtam.
2015. márc. 19. 12:58
 4/9 A kérdező kommentje:
2# köszi a választ. Bocsi, nem nagyon értek hozzá, de akkor nektek is olyan van ami fűt és melegíti is a vizet? Akkor kb. havi 20ezerből ki lehet jönni? Hány fok volt a lakásban?
2015. márc. 19. 13:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem havi 20ból bőven kijön. Nekünk 136 2m, kétszintes, és a legnagyobb hidegben 42 ezer volt a számla, most 22 ezer, (ebben a gázbojler is benne van) 21-22 fok. Mi mindig az adott hónapra fizetünk, tehát nyáron csak a bojler után, az pedig minimális.
2015. márc. 19. 13:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Éjszaka 20,5°C Nappal 21°C. Fürdés előtt felveszem 21,5°Cre.

Reggel amikor elmegyek dolgozni, leveszem 19-re. Délután 4 körül felfűti 21°C-re. De ezeket az időintervallumokat, folyamatosan állítgattam be. 21,5 nél nem kell több, pedig korábban fatüzelésnél a 26°C preferáltam :)

Nekem időjárás követő termosztátom van, nézi a külső hőmérsékletet, és mielőtt bent elkezdene hűlni, már elő hűtöget. A kazán teljesítményét, a kinti hőmérsékletnek megfelelően állítja be.

Használati meleg vizet is készít egy külső tárolóba.

2015. márc. 19. 15:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekünk 13 ezer forint a havi átalány 92 négyzetméterre. Turbós kombi kazánunk van (tehát meleg víz + fűtés) és gáz főzőlapunk. Újak a nyílászárók és 10 cm-es hőszigetelés van házon. A termosztát 20°C-ra van beállítva éjjel + ha nincs itthon senki, ha itthon vagyunk és ébren, akkor 22 °C-ra.
2015. márc. 19. 20:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Modern gázfűtés és szigetelés mellett teljesen más a hőérzet.

Egyenletes meleggel, elég 20-21°C, a "hidegebb" ház kevésbé hűl.

2015. márc. 19. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyáron a födémre még felakarok rakni 20 cm üveggyapot szigetelést. Úgy számolgatom egy 30%ot spórolhatok vele.
2015. márc. 19. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!