A szalmabrikettet valamilyen más fűtőanyaggal ( pl. fabrikettel ) arányban kell égetni a kazánban?
A cellulózkibocsátásra gondolok , ami rongálhatja a kéményt , kazánt....
Van valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel ?
Hát a szalmabrikett arra jó hogy begyújtsál vele és felfűtsd a házat egy picit, de ha tartani akarod akkor ne brikettezz hanem tömör fát tegyél rá utána.
Sajnos ezek a brikettek szalma, meg fabrikett baromi sok hamuval meg kátránnyal jár ami után aztán takaríthatod a kéményt 3 havonta. Egyszer volt hogy 1 hónapig én is jobbára ilyenekkel fűtöttem mert a régi munkahelyem amikor megszűnt rengeteg fabrikett maradt raktáron amitől már szabadulni akart a főnököm és végkielégítés gyanánt nekem adott egy teherautónyit belőle és elég csúnyán elkoszolódott tőle a kéményem, főleg hogy akkor ilyen téren még tapasztalatom sem volt a fűtésben és ami maradt azt félre tettem és gyújtósként használom utána tömörrel telepakolom a vízteres kandallómat és lezárom és úgy szépen tartja a meleget.
A fabrikett nem nagyon kátrányozhat ( legalábbis a fához képest ) , mert kicsi a víztartalma.
Pont fordítva kéne csinálni , mint ahogy írtad , a fával kell begyújtani , a fabrikettet pedig kevés levegővel izzítani....Valami más probléma lehetett nálad!
Szóval : ha szalma és fabrikettet fele-fele arányban használom, akkor a cellulóz nem teszi tönkre a kéményt , kazánt ? Tud erről valaki információt adni ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!