Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha kombikazánrol lekötöm a...

Ha kombikazánrol lekötöm a hideg vizet ledugozom a kazánt és csak a radiátor van rákötve az nem gond? A meleg vizet fürdéshez kézmosáshoz bojlerral szeretném melegiteni, igy kevesebb lenne a gáz fogyasztásom?

Figyelt kérdés
Tul sok gáz megy el és megoldást kell találnom
2015. febr. 8. 21:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Átnézetni a kazánt.

Körbejárni egy kazán cserét egy modernebbre. Gazdasági számításokkal. Befektetés, megtérülés.

Padlófűtésnél egy modern kondenzációs kazán a legjobb választás.

Hőkamerás felvétel a házról, hogy hol szökik még a meleg.

Födém szigetelés!

2015. febr. 9. 07:06
 12/21 A kérdező kommentje:
kazán most lett cserélve. kondenzációs 24 kw ATAG premium tipusu. teljesen új belsővel.Gondolok még arra hogy nekem a nappali és konyha egy térben van de a nappaliba ahol a termosztát is van ott laminált padló 8mm +3mm szigetelő fólia hőtükrüs. lehet az a baj hogy nehezebben melegszik ott es a termosztát nem érzékeli rendesen?
2015. febr. 9. 17:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Azt írod kondenzációs a kazán...milyen gyakran kapcsol ki-be és milyen fűtési vízhőmérséklet van beállítva?
2015. febr. 12. 07:56
 14/21 A kérdező kommentje:
Hu hát nagy részt nem vagyok itthon feleségemnek meg nincs ideje figyelni.be be kapcsolgat de csak par percre. viszont éjszaka megy sokat ha nem vagyunk a nappaliba. gondolom a homérsékletet probálja tartani.
2015. febr. 12. 22:53
 15/21 A kérdező kommentje:
60 fok a kijövő vizhőmérséklet,automatikusan beállitja hozzá a paramétereket a program. nyomás szivattyu stb
2015. febr. 12. 22:55
 16/21 anonim ***** válasza:

Annak közel kondenzációs tartományban kell működnie.

Korábban kevesebb volt a fogyasztás?

2015. febr. 13. 07:25
 17/21 anonim ***** válasza:

Csak padlófűtés van vagy radiátorok is?

Ha van a radiátorokon termofej akkor azt ne a legmagasabb állásban tartsd.

Ha a padlófűtésnek van helyiségenként szabályozója akkor azt is próbáld lejjebb venni. A termosztát hány fokra van állítva?

A kondenzációs kazánon érdemes a lehető legalacsonyabb előremenő hőmérséklet beállítani, amivel még ki tudja szolgálni a hőleadókat. Ezért kérdeztem hogy milyen gyakran kapcsol be - ha ritkán akkor lejjebb veheted a fűtővíz hőfokát, hogy javítsd a kazán hatásfokát.

A padlást meg szigeteld le. Üveggyapot paplant leteríteni pár órás munka. Járni nem lehet rajta, de szigetel.

2015. febr. 13. 22:10
 18/21 A kérdező kommentje:
több volt de régi őrlángos kazán volt ezért cseréltem le. fogyott vagy 19 m3 /nap. most már nem de szerintem sok meg mindig.Szigetelni is fogok és meglátjuk mi a helyzet. Vannak radiátorok is .este mikor mindenki alszik fogy vagy 5 m3 19 fokon nappal meg 2-3 .de nem veszem le mert kihul a padló és vagy 3 óra mire felmelegiti igy több fogy, lehet hogy a lamináltpadló az oka?
2015. febr. 13. 22:46
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha nem vagytok otthon akkor ne fűts.
2015. febr. 13. 22:50
 20/21 A kérdező kommentje:
asszony mindig itthon van
2015. febr. 13. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!