Az normális, hogy gáz cirkó fűtéssel napi kb.20m3 gázt fogyasztok el?
De, eléggé. Főleg, hogy nagy mínuszok sincsenek most.
Viszonyításképp: konvektoros (ami tudvalevő, hogy sokkal korszerűtlenebb fűtési mód) 55 m2-es lakásban havi ~120 m3 megy el mostanában nekünk. Persze juj de meleg itt sincs, kb. 20 fok, és napközben dolgozunk, így csak este megy rendesen a fűtés.
Nekünk egy 55 éves "kádár~kockánk" van,se szigetelés,se rendes ajtó,abkak,+vékony födém volt. Kb.4~5 éve,mikor hideg január volt,a parapetes kombikazánnal/nem kondenzációs/ fűtve,és minden nap kádban,4-n fürödtünk(a ház 94m2)--volt,hogy 17~18 m3 gáz ment el.(azóta felújítottam).
Nagyon soknak tűnik!!!
Nem nézted el...és csak 2 m3?
Mi egy 140 m2 - es házban napi 12-13 m2 - t fogyasztunk , ha kint napközben 0 fok van , éjszaka pedig mínusz 2-5 fok.Összesen 11 db radiátorunk van és rengeteg ablakunk.
A kazán 1976 - os ÉTI termotéka ...
A 20 m2 rengeteg , az 2700 Ft naponta....
Nem fotóznád le az órát?
Ez annyira hihetetlen! Nem nézed el pár tizedessel?
én ezt a rész nem értem: " 3 fűtőtest üzemel a lakásban, napközben félig megengedve éjszaka pedig teljes gőzön"
te most a radiátorokat csavargatod? mert ugye írtad, hogy előtte távfűtésesben voltál és ott úgy szokás, de központi fűtésnél nagyon nagy butaság. a radiátorokat teljesen meg kell nyitni és a hőfokszabályzót kell beállítani arra a hőmérsékletre, amire szükséged van. azt se szabad tekergetni állandóan.
ha lezárod a radiátort, akkor nem tudja hol leadni a hőt. ezek a kazánok kb 60 fokig melegítik a vizet, utána letiltanak. lezárt radiátornál kering a 60 fokos víz a rendszerben és az egyetlen pont, ahol hőt tud leadni az maga a kazán. kimegy a hő a kéményen.
Sziasztok,
Sajnos azt kell mondjam, ez lehet teljesen normális. Drágának drága ugyan, de ha régi a ház, nincs szigetelés, sok az ablak, régi nagy radiátorok vannak, sok víz a rendszerben és régi kazán, akkor simán lehetséges. Esetemben családi ház második szintje, 80-as évek végén megépítve, tető fa lambéria, felette üveggyapot, azon deszkák és padlás. Padlás felett könnyű szerkezetű ácsolat, azon pala nyeregtető és utólagos szigetelés kívülről. A lakás 100 nm2 és 80-a évek végi nagy radiátorok vannak, a lakásban összesen 8 darab, ebből a konyhában és fürdőben van egyedül modern lapos. Kazán egy szintén kb. 20 éves FÉG cirkó kazán (vízet bojlet adja a garázsból) Ablakok dupla üveges két elemből álló tisztításhoz szétcsavarozható fa nyílászárok. Szobák mindegyikében sok felületen fa lambéria és ezekben a hidegekben napi 20 m3 gáz. Ez ilyen sajnos. Átalányban van fizetve, ezért nyáron is fizetem, de így havi 30 ezer Ft körül van minden hónapban, nem fáj annyira. Felújítani a komplett rendszert minimum fél millió Forintban kerülne, az meg talán csak 10 év alatt térülne meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!