Hány fok van a lakásotokban?
#23: azért, mert az alattad lakók fűtenek helyetted is.
Ezért hülyeség a hőszabályozó panelba, mert a földszintes megfagy, feltekeri, aki az emeleten van, meg lekapcsolja, mert alulról fűtik.
"#23: azért, mert az alattad lakók fűtenek helyetted is.
Ezért hülyeség a hőszabályozó panelba, mert a földszintes megfagy, feltekeri, aki az emeleten van, meg lekapcsolja, mert alulról fűtik."
Pont, hogy a NEM szabályzós panelban kell mindig nyitni az ablakot a meleg miatt, mert ott ha valakinek melege van semmit nem tud csinálni csak ablakot nyitni, és engedni be a hideget, ami miatt viszont a hőközpontban úgy érzékelik, hogy még több meleget kell küldeni. Ez egy ördögi kör. A szabályzósban ha letekered akkor nem tudnak úgy befűteni a szomszédok, mert mindenki szabályozza, ha nincs otthon, vagy éjszaka letekeri, ha a gyerek hétköznap egyetemen van, nem megy a szobájában stb. és nem pedig bömböl a fűtés non-stop mint a pokolban. Ha én letekerem akkor itt lemegy 20 fok alá. Ha feltekerem 24 fok van. Ahol nincs tekerés ezen a lakótelepen ott meg 25+ fokban vannak úgy, hogy nyitva vannak az ablakok az egész lépcsőháznál szinte!
#32: nem utalásként írtam a hőszabályzós dolgot, hanem következtetés levonásként.
Hogy inkább legyen a hagyományos rendszer, mint a szabályzós, mert így oké, hogy a földszinten megfagyunk, az emeleten meg megsülnek, de ha a szabályzós lenne, akkor a földszinti lakó fizetné a felette lakók fűtését is, mert ők lent megfagynak, feltekerik, felettük meg már meleg van, letekerik.
Így legalább, amíg nincs szabályzó, mondhatni mindenhol egységes, csak minél lentebb laksz, annál jobban fázol...
Ahol napközben tartózkodunk, ott 22-233 fok tökéletesen megfelel.
A hálószoba ablaka, a pici légtér miatt most is bukóra van nyitva. Ott 10-15 fok körül szokott alakulni a hómérséklet. Csak akkor csukom be az ablakot, ha 10 fok alá csökken a hálószobában a hőmérséklet.
Jól be kell takarózni de nagyon élvezzük a friss levegőt és nagyon jókat lehet benne aludni.
Ha a hideg miatt kénytelenek vagyunk becsukni az ablakot, nehezen és rosszul alszunk a pillanatok alatt elhasznált levegő miatt.
Bocsi! Elütöttem:
"Ahol napközben tartózkodunk, ott 22-23 fok tökéletesen megfelel."
29-es vagyok :)
Ha 5 kiló súlyfelesleget annak lehet nevezni, akkor kövér vagyok :D
Egyébként kicsi koromtól erre a hőmérsékletre lettem rászoktatva, mert spórolni kellett.
22 °C felett már nem is alszom olyan jól mint általában, akkor már nyűglődöm, hogy túl meleg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!