Megéri panellakásba költözni az alacsonyabb rezsi miatt?
Egy panelben sosem olyan az élet,mint egy családi házban
Sok mindekinek el kell tűrni ott a rigolyáit is ,hallhatni mások zajongását.Szinte bent van az ember más életében,ugyan úgy ők az enyémben.Mindenki mindent figyel,mindent látni ,tudni akar .A kis kutya ól lakásnál sokallom a költséget is .Van aki aztán panelra születik,csak ott tud élni is kényelmesen .
Nekem 2 ismerősöm is családiból költözött panelba, de tény, hogy az a ritkább. Mindenki inkább elvisel a plusz terheket és időt egy családi miatt.
Én 2009 óta lakom itt, de szinte semmi zaj nincsen.
Egyik kollégám most vett családi házrészt ahol 5 lakásra van osztva a nagy családi ház. A szembe szomszédja egy fenyegető vadállat, 2 évig nem is mert az illető odaköltözni... Szóval mindenre van ellenpélda. A főnököm meg új építésű 4 emeletes társasház után bérelt egy családi házat ahol minden egyből tönkre ment,fűtés,áram stb... Jó persze itt sem mindegy milyet bérelsz és mennyiért...
Én egy nemrég felújított (kívülről) 35 nm-es panelban lakom.
Fűtenem ma sem kell, de ahogy más is írta előttem, számla mindig jön.
Sajnos igaz, hogy a szomszédokat hallani, de ezt én ugyanúgy megszoktam mint a családi házban a kutyaugatásokat.
Ismerősöm téglaházban lakik, neki kisebb a rezsije, viszont nem melegszik be a lakás olyan könnyen, mert vastagok a falak. viszont ez egy régi tégla, és a penész gyorsan kiüt a falon, ha nem szellőztet...
Ha most jól érzed magad ott ahol vagy, nem biztos, hogy megéri panelra váltani.
Laktam legfelső emeleten is panelban - a felső szomszédot persze nem halottam, de egyrészt nyáron szauna, másrészt beázott a sok esőtő akkor.
Szóval tényleg nagyon sok szempont van, amit figyelembe kell venni.
Én azt vettem észre, pont hogy egy panelnál tesznek rád magasról a szomszédok, senki nem fog figyelni, azt se tudom kik laknak mellettem. Míg itthon a családi háznál a szomszéd néni reggeltől estig azt lesi mit csinálunk.
A zajongás is tök relatív dolog, fél éve lakok panelban, egyszer hallottam csak mikor nagyobb bulit csaptak, de ennyi. Míg vidéken mi fát vágunk reggel, a szomszéd füvet nyír este, és közben egymásra megy az ordítás.
Nem jó a panel szerintem.
Tehát ha belegondolsz, ha van egy családi házad, van egy kisebb birtokod (nálunk ez 1800 négyzetméter)
A panellakást meg hiába veszed el hidd el, ott bérlő maradsz.
Rezsi meg. Hát.... mi pl most tervezzük a családi házunkban bevezetni az esővízet, újraásni a kutat. A konyhakert is terem, jó a levegő. Az se mindegy hol van az a családi ház. A fatüzelés sem egy drága dolog.
Ráadásul a fűtést panelban mi nyáron is fizettük, merthogy az a télinek az előlege vagy mi. A közösköltség meg lehúzás (10 ezer körüli) belegondolsz, hogy évi 120 ezerből mennyi mindent lehet fejleszteni a családi házban?
A panelban meg csak pár fehérgalléros megél ebből a pénzből.
Előző vagyok. Másrészt az is zavart, hogy ha este 7-8 fele volt időm takarítani (porszívó) vagy fúrni kellett egy lukat a falba, vagy simán bármit barkácsoltam, kalapáltam, már csöngetett fel a szomszéd, volt, hogy a földszintről küldték fel a gondnokot mert oda lehallatszott.
Mondom, úgy éreztem magam a panelban mint a közös képviselő albérlője. Nem éreztem a sajátomnak a teret annyira.
Itt a családi házban meg zárt ajtó mögött bármit csinálhatok éjszaka is, nem nagyon hallatszik ki, meg persze a kert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!