Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Megéri panellakásba költözni...

Megéri panellakásba költözni az alacsonyabb rezsi miatt?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam egy reklámot, ahol a távfűtés pozitívumairól esett szó, valamint arról, hogy a panellakásnak a közhiedelemmel ellentétben nagyon alacsony a rezsije és környezetbarát is. Igazából megkaptam a kedvet a költözéshez, mert amúgy is sok a probléma a házzal, felkéne újítani stb. A panelnek csak a belsejével kell foglalkozni, ez a jó benne.
2014. dec. 29. 14:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
A panelban és más háztömb féle lakásban nem csak a belsejére költesz, de előleget fizetsz az épület karbantartására is. A legtöbb helyen úgy van, hogy a családi háznál jobban lehet "spórolni" a rezsin, mint a közösben. A modernebb lakásoknál akkor lehet alcsonyabb a rezsi, ha a tömbnek saját fűtése van és a házkezelőség is nemcsak pénzbehajtó, hanem tesz is valamit a lakásokért.
2014. dec. 29. 14:43
 2/22 anonim ***** válasza:
85%
Én panelban élek 37 éve nekem teljesen jó egy ilyen lakás. Persze nyáron van családi ház nyaraló+szülőknél is van. Mindennek van előnye és hátránya, ha költözöl érdemes liftesbe menni és 3-6 emeletre. Annyira azért nem alacsony a fűtés. Mondjuk 21ezer a rekord számlám télen, de akkor még nem volt csökkentés, de ez csak egy 35m2-es panel, a szüleim 64 m2-ese drágább. De nyáron is kell fizetni 4-5ezret mindig fűtésre. Meg sokat számít, hogy minden szomszéd normális-e de ha igen akkor nagyon jó hely tud lenni.
2014. dec. 29. 14:45
 3/22 anonim ***** válasza:
85%
Az épület karbantartása az benne van a közös költségben ami 4-15ezer között lehet, lakás mérettől függően. Liftesben kicsit drágább. Meg attól is függ ebben még mi van benne, szemét díj..stb. Persze ha szigetelik és saját mérőt kap akkor több ez a díj, de utána te szabályozhatod a központi fűtésed a panelben is.
2014. dec. 29. 14:47
 4/22 anonim ***** válasza:
47%

Egy panelben sosem olyan az élet,mint egy családi házban

Sok mindekinek el kell tűrni ott a rigolyáit is ,hallhatni mások zajongását.Szinte bent van az ember más életében,ugyan úgy ők az enyémben.Mindenki mindent figyel,mindent látni ,tudni akar .A kis kutya ól lakásnál sokallom a költséget is .Van aki aztán panelra születik,csak ott tud élni is kényelmesen .

2014. dec. 29. 15:13
 5/22 anonim ***** válasza:
47%
Ma voltunk vendégségben panelban. Én rosszul voltam.. Az egyik oldalról tuc-tuc zene, fentről gyerekrohangálás, a folyosón a lift előtt meg kutyaugatás... Szerintem 10 percet sem bírnék ki ha benne kéne lakni.. :( Sokkal inkább egy 1 szobás tégla, mint egy bármekkora panel.
2014. dec. 29. 15:21
 6/22 anonim ***** válasza:

Nekem 2 ismerősöm is családiból költözött panelba, de tény, hogy az a ritkább. Mindenki inkább elvisel a plusz terheket és időt egy családi miatt.

Én 2009 óta lakom itt, de szinte semmi zaj nincsen.

Egyik kollégám most vett családi házrészt ahol 5 lakásra van osztva a nagy családi ház. A szembe szomszédja egy fenyegető vadállat, 2 évig nem is mert az illető odaköltözni... Szóval mindenre van ellenpélda. A főnököm meg új építésű 4 emeletes társasház után bérelt egy családi házat ahol minden egyből tönkre ment,fűtés,áram stb... Jó persze itt sem mindegy milyet bérelsz és mennyiért...

2014. dec. 29. 15:54
 7/22 anonim ***** válasza:

Én egy nemrég felújított (kívülről) 35 nm-es panelban lakom.

Fűtenem ma sem kell, de ahogy más is írta előttem, számla mindig jön.

Sajnos igaz, hogy a szomszédokat hallani, de ezt én ugyanúgy megszoktam mint a családi házban a kutyaugatásokat.

Ismerősöm téglaházban lakik, neki kisebb a rezsije, viszont nem melegszik be a lakás olyan könnyen, mert vastagok a falak. viszont ez egy régi tégla, és a penész gyorsan kiüt a falon, ha nem szellőztet...

Ha most jól érzed magad ott ahol vagy, nem biztos, hogy megéri panelra váltani.

Laktam legfelső emeleten is panelban - a felső szomszédot persze nem halottam, de egyrészt nyáron szauna, másrészt beázott a sok esőtő akkor.

Szóval tényleg nagyon sok szempont van, amit figyelembe kell venni.

2014. dec. 29. 20:36
 8/22 anonim ***** válasza:

Én azt vettem észre, pont hogy egy panelnál tesznek rád magasról a szomszédok, senki nem fog figyelni, azt se tudom kik laknak mellettem. Míg itthon a családi háznál a szomszéd néni reggeltől estig azt lesi mit csinálunk.

A zajongás is tök relatív dolog, fél éve lakok panelban, egyszer hallottam csak mikor nagyobb bulit csaptak, de ennyi. Míg vidéken mi fát vágunk reggel, a szomszéd füvet nyír este, és közben egymásra megy az ordítás.

2014. dec. 29. 22:24
 9/22 anonim válasza:

Nem jó a panel szerintem.

Tehát ha belegondolsz, ha van egy családi házad, van egy kisebb birtokod (nálunk ez 1800 négyzetméter)

A panellakást meg hiába veszed el hidd el, ott bérlő maradsz.

Rezsi meg. Hát.... mi pl most tervezzük a családi házunkban bevezetni az esővízet, újraásni a kutat. A konyhakert is terem, jó a levegő. Az se mindegy hol van az a családi ház. A fatüzelés sem egy drága dolog.

Ráadásul a fűtést panelban mi nyáron is fizettük, merthogy az a télinek az előlege vagy mi. A közösköltség meg lehúzás (10 ezer körüli) belegondolsz, hogy évi 120 ezerből mennyi mindent lehet fejleszteni a családi házban?

A panelban meg csak pár fehérgalléros megél ebből a pénzből.

2014. dec. 30. 00:01
 10/22 anonim válasza:

Előző vagyok. Másrészt az is zavart, hogy ha este 7-8 fele volt időm takarítani (porszívó) vagy fúrni kellett egy lukat a falba, vagy simán bármit barkácsoltam, kalapáltam, már csöngetett fel a szomszéd, volt, hogy a földszintről küldték fel a gondnokot mert oda lehallatszott.

Mondom, úgy éreztem magam a panelban mint a közös képviselő albérlője. Nem éreztem a sajátomnak a teret annyira.

Itt a családi házban meg zárt ajtó mögött bármit csinálhatok éjszaka is, nem nagyon hallatszik ki, meg persze a kert.

2014. dec. 30. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!