Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Aki fával fűt, mennyi a...

Aki fával fűt, mennyi a költsége egy évben?

Figyelt kérdés

És ha lehet, lakás nm-t is írjátok.

Mi gázzal fűtünk, tavaly 101 000 Ft volt az összes gázszámla, amiben a főzés és a meleg víz is benne van, 70 nm lakás. Gondolkozunk, hogy átálljunk-e fára. Érdemes, mennyire jönne ki a fűtésünk havonta?

2014. dec. 25. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
101 ezer az nagyon korrekt.nem lenne olcsobb a fa és akkor még külön fizethetnél a melegvíz előállításra meg a fözésre
2014. dec. 25. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 98m2+64m2 beépített tetőtér van. Szigeteletlen téglafalak vannak.

Tavaly 8 erdei m3 kőris fa fogyott el, úgy hogy 22-23°c volt a lakásban.

Ha jól emlékszem 17000Ft/erdei m3-ért vettem.

Tehát összesen a tavalyi fűtésszámlám 136000Ft volt.

Igaz, ezt még kugliznom, és hasogatni kellett.

2014. dec. 25. 21:45
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Sztem nem érdemes,mert ez nagyon jó éves viszonylatban.Nekünk 85nm a ház,mi is gázzal főzünk,fűtünk és a melegvíz is abból van.Nekünk az éves költség cc.140e .A fával több a probléma,egyáltalán nem biztos,hogy kevesebbre jönne ki ,és a főzés amúgy is gázzal menne,a fürdést mivel gondoltad megoldani? Mert a villany boljler nem olcsó mulatság..
2014. dec. 25. 22:16
 4/7 anonim ***** válasza:
39%

100 nm2 körüli elég fűtés szempontjából rossz elrendezésű (L-alakú) félig vályog-félig tégla ház. Még csak a födém van szigetelve 20 centi üveggyapottal. 10 erdei m3 fa fogy el egy fűtési szezonban ez kályhakészen 23ezer/m3. Ez téli időszakban szinte teljes egészében betakarja a használati melegvíz előállítást is ami nyáron 270-280 kwh havonta(vezérelt áramról havi kb. 6-7ezer).

Ha ennyi a gázszámlád akkor nem érdemes nagy beruházással fára átállni. Esetleg egy kandallót érdemes venni ha amúgy is van kémény, és nem zavar a benti koszolás.

2014. dec. 26. 09:39
 5/7 marmade válasza:
nálunk 100nm a lakás(családi ház volt) fa fűtésnél a gáz számla kb 4-5 ezer, és ebbe benne volt hogy a nagymamám szinte minden nap főzött. kb 4-6 erdei köbméter fát vettünk és nem fogyott el teljesen(kb 110 ezerért)De persze ezek attól is függenek hogy mennyire jön ki a pénz a gázra. Mi használtunk egy automatikus levegő/hőm. szabályozót. Ha elérte a beállított hőfokot lezárta a kazánt, ha pedig lecsökkent, felnyitotta a kis ajtót és újra kezdett égni a fa. Éjszakánként jó volt, nem kellett le menni és rakni a tűzre, reggelig kibírta.
2015. jan. 3. 20:37
 6/7 marmade válasza:
ja és gázfűtésnél a számla kb 150 és 200ezer között jött ki a fűtés szezonban, de ehhez hozzájött a magas beltér és hogy nem volt körbe szigetelve a ház
2015. jan. 3. 20:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi 140 nm-en lakunk. Fával fűtöttem és fűtök jelenleg is. Az egészet egy folyton égő kandallóval légcsatornázva a helységekbe oldom meg. Mivel tavaly nem volt száraz fám ezért keményfabrikettel oldottam meg. 80.000 Ft-ot fizettem a teljes fűtési idény alatt. Megmaradt kb, 10 kg. brikettem. Melegvízellátás HAJDÚ hőszivattyús villanybojler.
2015. jan. 19. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!