Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ti fűtötök már?

Ti fűtötök már?

Figyelt kérdés
Én tegnap este éreztem már,hogy fázom,de inkább felöltöztem éjszakára. Má reggel is majd szétfagytam. Lehet csak a fáradtságtól, vagy valóban hideg van már. Téglaház, konvektorunk van.
2014. nov. 18. 12:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk termosztát van, így kikapcsolni a fűtést teljesen csak kánikulára szoktuk, egyébként úgyis csak akkor kapcsol be, ha magától nem lenne a beállított hőmérsékletű a lakás. 23 fokra van beállítva, már augusztus végén is időnként bekapcsolt éjszakára, most már jó ideje viszonylag folyamatosan megy.
2014. nov. 18. 15:04
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

Jó hogy, nagyon régen nincs meleg...

Hol a csudában lakik az, aki még nem fűt, ráadásul házban lakik? Mi anyagi lehetőségeinken túl megközelítettük a passzívház szintet, 19 fokot tartunk, de azért már jó ideje fűtünk... Ha hidegebb napok vannak, akkor az alsó szinten egész éjjel megy egy letekert olajradiátor (meg nem mondom átlagban hány watton, nem mértük ki), fent napi pár kWh (ma 1-2), itthon vagyok, a számítógép és a testem is fűt.

Nem is fázom soha.

Fáztam eleget, semmi hangulatom újra.

Beteg nem lennék, amikor 8 fokban laktam, akkor se lettem az, igazából nem is fáztam, csak nagyon be voltam csomagolva és néha kicsit éhes voltam, mert nem volt pénzem ételre (még jó, hogy az éhségérzet ketózisban erősen mérséklődik)...

2014. nov. 18. 23:49
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

Hidegen felfűteni nyilván hosszú idő, viszont kevesebb energia, kimarad a kihagyott idő vesztesége :)

A falaknak komoly idő kell a felmelegedésre, azt tudom (nyilvánvaló dolog, a falak tömege igencsak jelentős a szoba levegőjéhez képest). Nagy a házam hőtároló tömege (az építkezéskor kicsit megvastagították a födémet, pluszban ráöntöttek 37 tonna betont... most már tudom, milyen 90%-os páratartalomra ébredni. nem jó), ami a jó szigeteléssel együtt elég hasznos, télen és nyáron is.

2014. nov. 18. 23:54
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Évtizedekig olyan házban laktam, amelyet képtelenség volt kifűteni, 18 foknál több soha nem volt és csak a két szobát fűtöttem. Ahol most lakom, az egész ház meleg (hőtárolós kályha vna, lent most 24 fok, fent 22) és imádom a forró zuhanyt és a meleget, eleget vacogtam már.
2014. nov. 19. 11:54
 15/15 anonim ***** válasza:

A termosztátok már több mint egy hónapja be-bekapcsolnak.

21,5 fokra vannak állítva, kisgyerekek is vannak, nem spórolhatok a fűtéssel, mert a gyógyszer többe kerül. Nomeg így a komfortérzet is sokkal jobb, hogy nem kell fagyoskodni...

2014. nov. 19. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!