Ti fűtötök már?
Jó hogy, nagyon régen nincs meleg...
Hol a csudában lakik az, aki még nem fűt, ráadásul házban lakik? Mi anyagi lehetőségeinken túl megközelítettük a passzívház szintet, 19 fokot tartunk, de azért már jó ideje fűtünk... Ha hidegebb napok vannak, akkor az alsó szinten egész éjjel megy egy letekert olajradiátor (meg nem mondom átlagban hány watton, nem mértük ki), fent napi pár kWh (ma 1-2), itthon vagyok, a számítógép és a testem is fűt.
Nem is fázom soha.
Fáztam eleget, semmi hangulatom újra.
Beteg nem lennék, amikor 8 fokban laktam, akkor se lettem az, igazából nem is fáztam, csak nagyon be voltam csomagolva és néha kicsit éhes voltam, mert nem volt pénzem ételre (még jó, hogy az éhségérzet ketózisban erősen mérséklődik)...
Hidegen felfűteni nyilván hosszú idő, viszont kevesebb energia, kimarad a kihagyott idő vesztesége :)
A falaknak komoly idő kell a felmelegedésre, azt tudom (nyilvánvaló dolog, a falak tömege igencsak jelentős a szoba levegőjéhez képest). Nagy a házam hőtároló tömege (az építkezéskor kicsit megvastagították a födémet, pluszban ráöntöttek 37 tonna betont... most már tudom, milyen 90%-os páratartalomra ébredni. nem jó), ami a jó szigeteléssel együtt elég hasznos, télen és nyáron is.
A termosztátok már több mint egy hónapja be-bekapcsolnak.
21,5 fokra vannak állítva, kisgyerekek is vannak, nem spórolhatok a fűtéssel, mert a gyógyszer többe kerül. Nomeg így a komfortérzet is sokkal jobb, hogy nem kell fagyoskodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!