Mennyibe kerül 1 m3 gáz, és 1 kw\h villany?
Kedves BaRnEy--StInSoN !
Nem hisszük, hogy nekünk van igazunk. Ez nem hit kérdése...
Tudjuk!
Elmagyarázom, hogy a kilowattórában miért van óra. És miért ez van kiszámlázva.
A kW az a teljesítmény meg az ezredrésze a W is teljesítmény. Rá is van írva, például egy villanykötére, hogy 25 W a teljesítménye.
Nos villanyszámla szempontjából ezt a 25 W-os izzót nem mindegy, hogy meddig üzemeltetem.
Ha csak 1 órát üzemel, akkor 25 Wh a fogyasztásom. Ennyi elektromos energiát vettem fel a szolgáltatótól.
Ha 1000 órát megy a villanykörte, akkor 25000 Wh a fogyasztásom, ami 25 kWh.
Tehát a fogyasztásom a fogyasztóim teljesítményeinek, és a működési időknek a szorzata.
Na ezért kWh van kiszámlázva...
Érted?
#11: Nagyon türelmes vagy :)
Én is gondoltam, hogy leírom azt, amit te, de az a helyzet, hogy általános iskolás tananyagot magyarázni egy (valószínűleg) felnőtt embernek... hát inkább nem tettem.
A köbméteres gázra meg annyit: vissza lehet osztani m3-re a számla végösszegét, de az olyan lenne, mintha egy kocsi fogyasztását osztanánk vissza a kerekeire vagy a kórházi ágyakra vetítenénk az egészségügy beker költségét. A papír elbírja ugyan, de ha leszerelek egy kereket kocsiról vagy kitolok egy ágyat a kórteremből, akkor nem lesz arányosan kevesebb.
Nem véletlen, hogy nem köbméterre fizetjük a gázdíjat. Az nem lenne pontos és igazságos.
Persze, a gáznál azért jobban közelíti a valóságot, de a kilowatt backslash óra mellett nálam kicsapta az analfabéta-biztosítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!