Akik szerényebb anyagi körülmények között élnek, ők, hogyan osztják be a pénzüket?
Világéletemben jól éltünk, soha nem kellett lemondanom vagy nélkülöznöm, ugyanúgy dolgoznom sem. Most viszont kikerültem a nagybetűs Életbe és el vagyok veszve.
Havi 100 000 Ft-ot keresek csak, régen hetente költöttem el ennyit.
Lakbérre nem kell költenem, mert van saját lakásom, de nagyon nehéz ennyi pénzből megélni.
Ha csak elmegyek bevásárolni, az már 15000 Ft HETENTE. És akkor a számlák, és magamra nem is jut pénz. Se fodrász, se kozmetikus, és még akkor ruhákat vagy egyéb dolgokat bele sem számoltam.
Nem vesztem össze, csak rájöttem, hogy ők sem lesznek már örökre mellettem, és 23 évesen ideje lenne elkezdeni önállósodni.
Egy személyre vásárolok.
Szórod a pénzt. Vegyél akciós termékeket, és azt főzz, ami épp akciós. Mennyit eszel, hogy ennyi pénzt elköltesz ennivalóra? Ez nagyon sok.
Egy embernek havi 30 ezerből simán ki kell jönnie az ennivalónak.
Nem szórja a pénzt, ha az ember változatosan étkezik, akkor 15.000 ft teljességgel normális.
Viszont most, hogy nélkülöznie kell, tényleg érdemes lenne az akciósabb termékeket venni. Nagy nehezen azért 10.000-re szerintem leszorítható ez az összeg, akkor máris 20.000-el több van a kasszában havonta.
De nagyon nehéz, ennyiből tényleg szinte lehetetlen befizetni a számlákat és enni is...
Mi történt, hogy ilyen kevés pénzhez jutsz csak?
Azt mondják hogy napi 1000 ft legalább kell kajára.
A boltban még vásárolsz tisztítószert, tisztálkodási szert és így már 15 simán elmegy egy héten.
Vásárolj akciós termékeket, a kész termékek drágábbak, főzz otthon és kerüld a mirelit kaját.
És most 120-130 körül viszek haza és 20-at adok be. Sose éltünk nagy lábon, én se szórom a pénzt úgyhogy be tudom osztani mert szülőkkel lakom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!