Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Reális ez az áramfogyasztás?...

Reális ez az áramfogyasztás? 30nm-es házra? 6-7 e. Ft/hó

Figyelt kérdés
6000-7000 Forint között alakul a számlánk... Nem régiben költöztünk új házba, ami egy kis rég csehszlovék Éva típusú faház. Még a régi alumínium kábelezés van a házon belül, nem sikerült kicserélnünk. Egy mosógép megy rajta (heti 4-5 mosással, 1,1kwh-s fogyasztással), egy hűtő (Lehel-Zanussi, 25L-es fagyasztótérrel külön), egy számítógép, meg maga a világításra használt áram. Illetve, ha építkezünk akkor a betonkeverő, flex, meg ilyen apróságok. Még se bojler, se semmi nincs. Előre is köszi a válaszokat.
2014. szept. 9. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Reális. Egy pc pl lazán eszik 200W-ot. Ha csak napi 5 órátegy már az áramfogyasztás negyedèt adja.
2014. szept. 9. 09:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem igen.
2014. szept. 9. 09:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen. Ha kéthetente megy a fűnyírő, van kerti világítás, akkor reális. Nálunk 8-9e 60 nm-re, de az is lényeges, hogy ketten vagyunk. Ha egyedül lennék szerintem a 2/3-a lenne, ha hárman, a másfélszerese, mivel mindenkinek van valamennyi privát áramhasználata nem csak közösségi mint pl. a hűtő vagy a sütő vagy a tv a nappaliban.
2014. szept. 9. 10:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Na, akkor jó. fűnyíró nincs, kaszálunk :D Úgy számoltam, ha lesz bojler is, akkor olyan 10-12e. körül lesz.
2014. szept. 9. 10:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. A mi házunk 140 nm, ipari gépeink is vannak, és a havi számlánk 13500Ft. Vagyis kétszer akkora, mint a tietek
2014. szept. 9. 11:13
 6/8 anonim ***** válasza:

2 felnőtt 2 gyerek 150m2 kertes ház

Nekünk nyáron 8000 ft körül van... heti 2 adagot mosok (7kg-ot bír a gép A++) mosogatógép 2 naponta megy A+,204L fagyasztóláda van echo beállítással ha alig van benne valami A+, 324literes fagyasztó nélküli hűtő A++, 2 tv echo funkcióval (+ 2 dekóder),a nethez modem+ruter + 2 laptop amiből 1 reggeltől estig megy,a házba energiatakarékos és led égők vannak + egyéb dolgok alkalmanként mint kv főző,mikró,vízforraló,kútszivattyú stb

Villanybojlerral rendelkezünk aminek a víz hőfokát a kinti hőmérséklethez igazítom (nyáron laza zuhanyzós télen meleg fürdős) Téli villanyszámlánk 11000-12000 a kútszivattyú helyett 2db energiatakarékos keringető szivattyú megy a fűtésnél kb mindig...a villany kicsit többet ég,de az igazán nagy árkülönbséget a bojler okozza amiből már meleg víz folyik és nem langyoska.

Amikor beköltöztünk a házba 60-100wattos égők voltak,3 rekeszes háborúból vissza maradt fagyasztó,pici hűtő 1 fagyasztórekesszel,1 tv 1 számítógép egy kicsi energiatakarékos mosógép és a bojler (+mikro,kv főző ) 17000 körül volt a villanyszámla.

2014. szept. 9. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:
5-ös, az pont arányban van, mivel a fogyasztás nem csak a négyzetmétertől függ, hanem a felhasználó bentlakók arányával és a gépek használatával. Ha a gyerek egész nap a tévét nézi és mindenhol ég a villany, sűrűn kell mosni rá, teljesen más mint egy 2x akkora házban egyedül élő kisnyugdíjas, akinek csak egy kis hűtője van és 40 wattos izzói és mindent kapcsolgat maga után lefele. Utóbbi 4 ezerből is kijön, a kiscsalád meg fizet 8-10-et.
2014. szept. 9. 12:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Én is pont ezért kérdeztem, mert valahogy mégis csak sokallom, hogy elmegy ennyi elektromos energia a háztartásunkban, pedig ketten élünk... Mosnom muszáj heti 3-4x, mert párom elég koszos melóban van. A mosógép átlagosan 1.1kWh órát eszik meg egy mosás alatt, az egy háten kb. 3,3-4,4 között mozog, az havi szinten sem több egy ezresnél. A hűtő 1,8kWh-t eszik egy nap alatt, az havi szinten köbö 2000 forint. Ez eddig még mindig csak háromezer forint, a villany nem tudom mennyit fogyaszthat ha este fel van kapcsolva... meg a számítógép sem... és mégis, mint a katonatisztek, havonta fizetjük a 6500 körüli számlát. Közrejátszhat a rohadt régi alumínium kábelezés is az egészhez?! Szomszédomék télen-nyáron diktálják az óraállást, 30nm alapterületű, kétszintes házuk van (azaz 60nm), és ők 16500-at fizetnek havonta pl...
2014. szept. 10. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!