Nektek mennyi áramot fogyaszt a cirkótok?
Áramot?
Hát jóformán csak annyit ami a szivattyú fogyasztása. Nézd meg, rá van írva.
A cirkó gázt fogyaszt. Nem?
A keringetőszivattyú áramfogyasztása, elhanyagolható a gáz ára mellett.
A többszáz wattos egyéb fogyasztók mellett, hogy lehetne elkülöníteni a villamos fogyasztását? Mi értelme van?
Elvileg 2A biztositó van benne. 50-100w-nál többet nem vehet fel teljes működés mellett.
Hoghy lehet ösdszehozni a lakás méretével?
Bocs:
Hogy lehet összehozni a lakás méretével?
Azért annyira nem elhanyagolható, ha pl. 24/18 órát üzemel a szivattyú. Csak erre vagyok kíváncsi, hogy kinek mennyivel növekszik az áramszámlája télen.
Ház méretétől erősen függ, hogy a szivattyú mennyit megy. Egy nagy méretű házban, tovább kell keringetni, mint pl. 1 szobásban.
Negyedik vagyok:
Ha 24-ből 18-at megy a szivattyú akkor ott némi probléma van.
Nálam 24 órában kb. 5 azaz öt órát megy. Jelen időjárás mellett. ( 80 m2 ) Hogy ne pörögjön olyan sokat felemeltem a fűtővíz hőfokát és utána állítottam a radiátoroknak. Mert ugye minél hidegebb a fűtővíz annál tovább kell keringetni, hogy felmelegítse a helységeket.
Pénz: 100W-os motorral 5 óra alatt 500w a fogyasztás. Azaz 0,5kW. Áram egységára: 23,32 Ft/kWh. 11,66 Ft/nap, havi 349,8 Ft. Persze + Áfa.
Ráértem molyolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!