Szélső, kétszobás panellakás, panelprogramos. Minden hónapban 17-18 ezres számlákat kapok, most jött pl az elszámoló számla is, nekem 2000 forint lett aztán az augusztusi számla megint 18 ezer lett. Beszéltem a többi lakóval, ők meg mínuszos számlákat kaptak, szomszédom pl -46 ezer forintról, nekem meg megint ki kellett fizetnem 18 ezret... hogy az istenbe lehet ez?
2014. aug. 31. 17:12
1/6 anonim válasza:
a szolgáltatótól érdeklődj. De a szomszédoktól azt is érdeklődd meg, hogy ők korábban mennyit fizettek mert lehet neked kevesebbet számláztak korábban. De pontos infót a szolgáltatótól fogsz kapni
2014. aug. 31. 17:21
2/6 anonim válasza:
A megoldás a hőszigetelés (bár ez már valószínűleg megvolt a számok alapján), utána alku a szolgáltatóval, esetleg a hőmérséklet csökkentése...
Lehet, hogy egy kicsit segít, ha a szekrényeket arra a falra teszitek, ahol nincs szomszéd.
2014. aug. 31. 18:20
3/6 anonim válasza:
Ez az összeg irreálisan sok egy szigetelt panellakásnak. Van hőmennyiség mérő? Úgy tudom hogy a fűtés kiszámolására van egy törvény és a társasház többlet fogyasztását azok között dobják szét akik az alapon felül nagyobb hőfokot állítottak be ilyenkor szoktak ilyen irreális szívások lenni, de nem tudom mi a megoldás ilyenkor.
Emiatt van, így számolódik ki. A kiszámolás módja miatt a szélső, a nagyobb lakás midnig szív. Mindig. És soha nem fogsz tudni megszavaztatni semmi egyebet, mert az összes többi lakó nagyon jól jár, és hülyék lesznek lemondani a szélső kisebbség miatt erről. Nálunk is így van. Valakin le kell verni a pénzt, és a szélsőket akkor is úgy szorozzák, büntetik, hogy rosszabbul járnak, mint a középsők, akik sokszor még nem is fűtenek rendesen, mert a sok barom úgyis körbe fűti őket és majd azok fizetnek.
A felújítás alatt lakatlan volt a szélső lakásunk. Teljesen lecsavart fűtés mellett decembertől februárig 23 fok volt. Biztos nem a semmiből, hanem arról az egy szomszédról, amelyik fal nem külső. Na akkor képzeld el, hogy a középső mennyit profitál mások fűtéséből.
2014. aug. 31. 23:16
5/6 anonim válasza:
Na mindegy, szóval nem elég, hogy leverik rajtam azt, hogy szélső a lakás, de még amiatt is több a számlám, hogy körbefűtöm a kedves középsőket..
2014. aug. 31. 23:17
6/6 anonim válasza:
Anyuék 84 nm 3+1 félszobás szélső panelprogramos panellakásban havi 45 körül fizetnek, télen nyáron. Most augusztusban 56 ezret kapott vissza és a következő leolvasás után valószínűleg kevesebb lesz a havidíj is, mert tavaly óta két szélső szobát nem fűtenek. (kiköltöztünk)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!