Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kinek milyen otthon a szőlő...

Kinek milyen otthon a szőlő ennyi eső után?

Figyelt kérdés
2014. aug. 9. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Szét vannak nyílva a szőlőszemek, rohad is, a levelek nagyon csúnyák...
2014. aug. 9. 15:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Hetente permetezem de így is rohad itt ott
2014. aug. 9. 15:49
 3/8 anonim válasza:
Hahá, nekünk Othellónk van, és a 7 év óta, hogy itt lakunk, ilyen szép még nem volt mint idén. Rogyásig van gyümölccsel, semmi baja, szépen fejlődik.
2014. aug. 10. 00:00
 4/8 anonim ***** válasza:
A sok esőtől néhány vékonyabb héjú fajta egy két fürtjén kicsattantak a szemek a nagy ozmózisnyomás miatt. Én is hetente-tíznaponta permetezem, más baja nincs.
2014. aug. 11. 14:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Az Otelló nekemis szé és sok van rajta. Én elsősorban a normális szőlőkre gondoltam nem a direkttermőkre.
2014. aug. 12. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:

#4-es vagyok és módosítanom kell a beszámolómat, mert figyelmetlen voltam.

Az, hogy minden oké, csak egy-két szem ki van csattanva, az csak a szalonnasütőhöz és pihenőhöz közelebbi kerítés melletti szőlősorra vonatkozik. Ez a sor a rendes szomszédom mellett van, aki ápolja a kertjét.

A másik sort nem néztem figyelmesen végig, de mára teljesen lerottyant, tiszta Botrytis minden fürt. Szóval a szürkerothadás megette a teljes sort. Ez a sor a másik szomszédom felől van, aki alkoholista szegény és elhanyagolja a kertet, térdig érő gaz van a telken, a kerítés mellett is. Innen akkora pára jöhetett át, hogy ezt a sort ki tudta végezni a szürkerothadás - a másik szomszédom felőli kerítés mellett semmi baja a szőlőnek.

Este remélem nem esik az eső, és tudok permetezni Quadris-szal, annak csak 7 nap az évi-je szőlőnél, és a szürkerothadás mellett jó peronoszpóra és lisztharmat ellen is.

[link]

2014. aug. 13. 09:52
 7/8 anonim ***** válasza:
A Quadris sem jó, csak az ára. Hiába permeteztem hetente, az idén a lisztharmat és a peronoszpóra elvitte az összes csemegeszőlőt. Kirepedtek a szemek, jobban jártam ha leszedtem, mert a világ muslicái már ott voltak.
2014. aug. 20. 19:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát a Quadrist csak 2 alkalommal ajánlja a szakirodalom egy évben. Én közvetlen előtte "bordólé+kén nano" készítménnyel permeteztem hetente...

Szerintem, ha az eső miatt nem hagyok ki pár napot, akkor megmenekült volna, de nem pont 7 napra, hanem a napi esők miatt már a 12. napon szórtam meg végül Quadrissal. Nekem jót tett a megmaradt soromnak...

2014. aug. 21. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!