Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi lenne a rezsink szerint...

Mennyi lenne a rezsink szerintetek? 46m2 2 fő?

Figyelt kérdés

Tapasztaltabb emberek segítségét szeretném kérni. A vőlegényemmel most keresünk albérletet, és nem tudjuk milyen összeget engedhetünk meg magunknak, mert nem tudjuk mennyi rezsire számíthatunk. Találtunk egy 70 ezres albérletet ez azért hetven, mert benne van az internet illetve a kábel tévé. 46 négyzetméteres egy szobás. Távhő sajnos, ami tudjuk igencsak megnyomná a rezsit.A pasi amúgy ilyen 16 ezret mondott a fűtésre télen ha jól emlékszem. Mit gondoltok ez reális? A vízre valami bojlert mondtak ami állítólag jó. A párom szinte mindig a munkahelyén fürdik így azon talán tudunk spórolni. Közös költséget nem mondott, annyit tudunk hogy lift az nincs.

Nagyon megköszönném ha segítenétek, mert annyit számolgatok hogy már bele fájdult a fejem és nem jutok egyről a kettőre, illetve sosem volt még albérletünk nem tudjuk mire számíthatunk.

Köszönöm!!

2014. aug. 20. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a rezsi következőképp néz ki (ketten vagyunk) éves átlagban:

víz: 4ezer

gáz: 7 ezer

villany: 6 ezer

közös költség: 8 ezer

= vagyis 20-25-ből megvagyunk.

Villanytűzhelyünk van (ezért több a villanyszámla)

fűtés gázzal megy, radiátor. Mi szabályozzuk. Nincs bojler: a melegvíz is gázzal megy.

Téglaépítésű társasház.

másfél szobás a lakás.

Sajnos a távhő nem tudom mennyi lehet.

A bojler egy nagy tartály, amiben a melegvíz van. Ennek előnye, hogy mindig azonnal kellemes melegvíz van, amikor csak megnyitod a csapot, de hátránya, hogy mivel a vizet folyamatosan melegen/forrón tartja ez energia és megdobhatja a villanyszámlát!

Szóval a bojler nem a vízszámlára "káros" hanem a villanyra.

így megsaccolva szerintem átlagban 30-35 lesz a rezsitek, de jó lenne kérnetek a tulajtól több infót. (pl a korábbi gázszámlákat)

2014. aug. 20. 16:43
 2/7 anonim ***** válasza:

ja és nálunk van lift és újépításű a ház, de nem Budapest, hanem megyeszékhely.

(a közösköltség miatt írom viszonyításképp)

2014. aug. 20. 16:44
 3/7 anonim ***** válasza:

még mindig én. :D még részletesebben. A gázszámlánk téli hónapokban : 15-20 ezer között (volt 14 ezer és volt 26 ezer a max)

nyáron 2-3 ezer.

de nem távhő.

Ezért gondolom, hogy nektek max 30 lesz a rezsi

2014. aug. 20. 16:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget! :) A 30-35 még nagyon jó nekünk :)
2014. aug. 20. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
szívesen, de keress rá itt a gyakorin olyan kérdésekre, hogy "mennyi a rezsitek" meg hasonló. és onnan sok infót tudsz összeszedni.
2014. aug. 20. 20:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Én egy 40-et kalkulálnák a rezsire (biztos ami biztos alapon)

A közös költséget ha nektek kell + fizetni (van ahol a lakbérbe beleszámolják) akkor az se elhanyagolható dolog mert pl van ahol havi 3000 és van ahol 20000 ft.

Mennyi lenne internet és tv nélkül??? ezt azért kérdezem mert nekünk internet +tv (hbo pakkal) nincs 10000ft se... sőt amikor emeletesbe laktunk össze fogtunk az egyik szomszéddal vettünk wifit rányomtuk a netünkre a szomszéd megkapta a jelszót és felesbe fizettük a netet.Szóval a net és a tv nem egy nagy dolog,hogy ha emiatt szemeztek igazán azzal az albival.

2014. aug. 20. 21:18
 7/7 anonim válasza:

Én most költözöm a 3. albérletembe...az egyik legfontosabb szempont költözésnél nekünk mindig az volt, hogy távhős lakás ne legyen. Így arról csak mások tapasztalata alapján beszélek: barátom, aki általában távhős panelokban élt eddig mondta, hogy egész évben fizették ezt a havi 15 ezer forint körüli összeget a téli fűtésre. Aztán amikor leolvasták a fogyasztást, akkor a spórolásukat elvileg visszaadták...na de azt nem akarta a főbérlő odaadni nekik...szóval a lényeg távhő az egyik legdrágább megoldás. Én egyébként mindig gázkonvektoros helyen laktam...nekem télen a havi gázfogyasztásom 15.000-nél nem volt több. Villanyom olyan 4000 körül mozgott, a víz pedig 3000 körül. Közösköltség viszont tényleg változó eddigiek alapján: 12000, 8200 és a mostani 4000 Ft/hó (a mostani is 8000 lenne, csak jó fej a főbérlő és csak a felét kéri el). Internet kapcsán, ha van rá lehetőség Digi-t ajánlom, UPC-m volt 4000/hó. Az új helyen viszont csak T-home-ra van lehetőség...tripla csomagban (tv, net, telefon) elvileg kb. 8000 lesz, de barátom szerint bitang jó nettel és 61 tv csatornával...

Amúgy attól függően, hogy hol van a lakás és mennyire felszerelt én lehet, hogy sokallom a 70.000 forintos bérleti díjat. Én nagyobb, 2 szobás, felszerelt lakásban, ami jó helyen is volt 60.000 Ft-ot fizettem. Ha gondolod szívesen segítek találni valamit. (Több szem többet lát.)

2014. aug. 28. 11:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!