Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Tanácstalanok vagyunk fűtés...

Tanácstalanok vagyunk fűtés szempontjából?

Figyelt kérdés

Van egy 49 négyzetméteres első emeleti kis két szobás lakásunk,új nyílászárokkal,minden oldalról fűtenek minket,kivéve elölről az utcafrontról és alulról,de az alá van szigetelve.Nincs bevezetve a gáz(régen valószínűleg kályhával fűtöttek mert több kémény is van).

A cég aki segít nekünk a nyílászárókkal azt szajkózza,hogy ekkora lakásba kettőnknek elég lenne az áramos fűtés,meg hát bevezetni az olcsóbb,és hogy igaz,hogy az áram drágább,de kettőnkre ez a megoldás akkor is jobb. Még a gázszerelő szakember is azt mondta,hogy igaz maga ellen beszél de szerinte is áram kellene.

Nem tudom mit tegyek,annyira eloszló a vélemény.

Olvastam itt gyakorin hogy van aki ekkora lakát télen 17-8 ezerből kifűt úgy hogy abban benne van a többi eszköz is.

Mellette szól,hogy lényegesen olcsóbb a bevezetés,és nem koszol. Ellene viszont az hogy nálunk még drága az áram,azzal meg nem számolhatok x év múlva meg lehet hogy ezzel fogja megérni fűteni.

Kérem írjon akinek van tapasztalata.

2014. aug. 14. 08:51
 1/4 anonim válasza:
Az áramot én leszavaznám, mi az hogy kettőtökre ?Ha négyen vagytok ugyanabban a lakásban akkor már nem jó? A mi megoldásunk 56 nmre a cserépkályha vlot amiben volt egy víztartály, radiátorokkal körbe mindent keringetőszivattyú és csokolom 15000 ftből átfűtöttünk egy nagyon hideg telet ha árammal fűtesz havonta többe lesz a fűtésed mint 15....
2014. aug. 14. 09:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen én is a hordozható cserépkályhára gondoltam,van 3 kéményünk,de abba ne biztos hogy lehetne bekötni :(

nem mellékesen a telepítés is drága lenne nekünk,mert kellene kettő is. Ennek már utána néztem,fejenként a kettő benne lenne 200 ezerben is. És akkor azt újra is kell rakatni bizonyos időközönkét,lakás szempontjából a fa kérdés is necces,mert nincs valami nagy tárolónk. És akkor a konyhába továbbra is elektromos főzőlap kellene,a fürdőben is elektromos lenne ugye a bojler. Havi téli rezsivel lehet ugyan annyira jönnénk ki.

Úgy érzem nincs jó választás :(

Még az ionos kazánra is gondoltam,de....

2014. aug. 14. 09:39
 3/4 anonim válasza:
nem értem miéért kellene több kályha ? erre találták ki a vizteres megoldást begyujtasz a víz felmelegszik a keringető szivatyú a csöveken keresztül elviszi a meleg vizet a lakás minden olyan pontjára ahol fűtés kel szoba konyha fürdő három radiátor és pár cső keringető szivattyú és a kályha jobban megéri mint az áram és megtérül a tároló mindenhol kicsi ha jól rendezed a fát nem csak behajigálod akkor nincs probléma de te neked kel eldönteni mit szeretnél kényelmet vagy költség hatékonyságot..
2014. aug. 14. 10:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaid. Én egyet értek,a baj csak az hogy nem csak én vagyok tulajdonos,ne csak én döntök,és a többség nagyon az áramra hajlik,bár egy kicsit én is.....

A gáz bevezetése pedig nagyon drága lenne.

A cserépkályha szerintem már teljesen le van szavazva.

2014. aug. 14. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!