Tanácstalanok vagyunk fűtés szempontjából?
Van egy 49 négyzetméteres első emeleti kis két szobás lakásunk,új nyílászárokkal,minden oldalról fűtenek minket,kivéve elölről az utcafrontról és alulról,de az alá van szigetelve.Nincs bevezetve a gáz(régen valószínűleg kályhával fűtöttek mert több kémény is van).
A cég aki segít nekünk a nyílászárókkal azt szajkózza,hogy ekkora lakásba kettőnknek elég lenne az áramos fűtés,meg hát bevezetni az olcsóbb,és hogy igaz,hogy az áram drágább,de kettőnkre ez a megoldás akkor is jobb. Még a gázszerelő szakember is azt mondta,hogy igaz maga ellen beszél de szerinte is áram kellene.
Nem tudom mit tegyek,annyira eloszló a vélemény.
Olvastam itt gyakorin hogy van aki ekkora lakát télen 17-8 ezerből kifűt úgy hogy abban benne van a többi eszköz is.
Mellette szól,hogy lényegesen olcsóbb a bevezetés,és nem koszol. Ellene viszont az hogy nálunk még drága az áram,azzal meg nem számolhatok x év múlva meg lehet hogy ezzel fogja megérni fűteni.
Kérem írjon akinek van tapasztalata.
Igen én is a hordozható cserépkályhára gondoltam,van 3 kéményünk,de abba ne biztos hogy lehetne bekötni :(
nem mellékesen a telepítés is drága lenne nekünk,mert kellene kettő is. Ennek már utána néztem,fejenként a kettő benne lenne 200 ezerben is. És akkor azt újra is kell rakatni bizonyos időközönkét,lakás szempontjából a fa kérdés is necces,mert nincs valami nagy tárolónk. És akkor a konyhába továbbra is elektromos főzőlap kellene,a fürdőben is elektromos lenne ugye a bojler. Havi téli rezsivel lehet ugyan annyira jönnénk ki.
Úgy érzem nincs jó választás :(
Még az ionos kazánra is gondoltam,de....
Köszönöm a válaszaid. Én egyet értek,a baj csak az hogy nem csak én vagyok tulajdonos,ne csak én döntök,és a többség nagyon az áramra hajlik,bár egy kicsit én is.....
A gáz bevezetése pedig nagyon drága lenne.
A cserépkályha szerintem már teljesen le van szavazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!