Mennyi télen a villanyszámlád Nobo vagy Adax fűtésrendszerekkel?
Akkor mivel magyarázod azt, hogy most a gáz és villany átalányom összesen ugyanannyi, mint amikor csak gázzal fűtöttem. Villanyom volt 11000, gázom 6000. most villany 15ezer, gáz 1500. ja és 2 panel van!
Szeretem, amikor matekkal meg fizikával magyaráznak, tapasztalat meg nulla.
A matematika és a fizika, ezek miatt van mobiltelefonod, épülnek hidak, felhőkarcolók, van vasút, utak, stb. Tudod, először kiszámítják majd megépítik.
Az általad oly gyakran emlegetett tapasztalattal azok jönnek, akik a racionális magyarázatot nem fogadják el, "már pedig nekem akkor se" indokkal.
Egy kolléga 2.2dci renault laguna 150lovas autója állítása szerint evett már 4.2l/100km-t is. Mondom, és hogyan? Háát autópályán, 2 személlyel, de nem gyorsan, csak olyan 130-140el. Kicsit furcsálltam, ránézek neten, mondom neki, a te autód gyári országúti fogyasztása 5,4liter, amit 90km/h tempó mellett mérnek. Erre ő, de az övé akkor is annyit evett, hiszen ő rátankolt és úgy mérte.
Jól van, akkor nála és nálad is más törvények vonatkoznak a fizikára, matematikára, mégpedig a szubjektív (téves) tapasztalati. :)
mindent emberek irnak. azt irnak amit akarnak. szomszédom pl megnézte, h reggel 18rol felfűtött 23-ra cirkoval. 1 m3 gáza ment el és fél ora volt. majd kölcsönadtam neki ezt a panelt. 10 perc alatt felfűtött neki 1 kW nem ment el! Miröl beszélünk????
ha nincs hőfokszabályozo, akkor biztos zabálja az áramot. de van benne és egy perc alatt többször be és kikapcsol. csak addig fűt fullon, amig el nem éri a beállitott hőfokot! ha az igény 26 fok, akkor vegyen fatüzelést vagy épitsen cserépkályhát. annak a gáz is villany sok. az én hőigényem max 23, az nekem már sok is, a gyermeknek kell. éjszaka nem megy, minek? 20 fok alatt jo aludni. ezért van a meleg paplan.
A régi fűtőszálas villanyfűtőtest egyedül annyit zabált, mint a 2 panel. nincs karbantartás, helyette kellemes komfort érzet van. a konvektor kattogott mint állat, mellette meleg volt a szoba másik végébe hideg. kb 5 fok különbség volt. Amig nem probáltad, ne magyarázd fizikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!