Törvényes úgy kikapcsolni az áramot egy családnál, hogy nem küldtek semmiféle előzetes figyelmeztetést?
Bár nem ismerem az ELMÜ üzletszabályzatát,de nehezen hiszem,hogy egy levél elég a kikapcsoláshoz.Ráadásul,ha bizonyítható az elmaradás három hetes feladása,és ennek ellenére kifizettetik a visszakapcsolást,ÉN biztos hogy
1.fogyasztóvédelemhez fordulnék
2.teljes kártérítést kérnék
Szia!
Nem, nem törvényes.
Bűncselekmény.
Írtam privátot.
7: Az üzletszabályzatban benne van, hogy csak lejárt esedékességű tartozás miatt kapcsolhatnak ki (ld. a határidőt a csekken!), és onnantól 60 napnak kell eltelnie, védett fogyasztó esetén 90-nek.
Nálad ez nem valósult meg, tehát törvénytelen már emiatt is a kikapcsolás.
Nálam is az, ugyanis nekem 2 csekket küldtek ki egy adott időszakra, amiből értelemszerűen csak az egyiket fizettem be, de ők úgy gondolják - illetve a számítógépes rendszer úgy mutatja nekik, és ők nem tudnak belenyúlni!!! - hogy az a csekk nincs rendezve.
Nekem letelt a 60 nap, de valójában nincsen tartozásom arra az időszakra, amire hivatkozva ők eljártak.
11: Kell hogy közöljék a kikapcsolás dátumát, mert csak úgy kapcsolhatják ki, hogy otthon légy, és biztosítsd, hogy károd nem keletkezik a kikapcsolásból. Visszakapcsoláshoz is aláiratták a papírt, hogy otthon kell légy, hogy károd ne keletkezhessen a visszakapcsolásból. Ennek a felelősségét ugyanis a cég nem akarja viselni. Na most ha nincs tudomásod a kikapcsolás időpontjáról, a felelősség az övék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!