Hogyan lehet spórolni cirkós fűtésű lakásban a gázon? Hogy kell beállítani?
2 éve gáz cirkósra felújított(amúgy konvektoros a ház többi lakása), 50 nmes albiba kötlöztem nemrég. Nem egész egy hónap alatt eddig 140 m3 gáz fogyott, úgy, hogy csak este 6 körül jövök haza és éjjel sem fűtök, csak hajnalból. 18 fokra állítva már kellemes meleget csinál. 20-21 fokon áll a hőmérő.
Sajnos nem engedik h átalányt fizessek, így ez a hónap kb 30 ezer Ftba fog kerülni - régen távhős panelban laktam, ott ez gyakori összeg volt.
Viszont felmerült bennem, hogy talán pazarlóan állítottam be a kazánt. Van ugye a kazánon egy víz-fűtés állító. Ott a 6os skálán a 4esre raktam. Van a szobai termosztát ott, 15fokon áll ha elmegyek itthonról, 18-20on ha fűteni akarok. Illetve van minden szobába egy állíthatós radiátor, amit a 7es skálából a 7es re is raktam. Mert ha már felfűti a vizet, engedje is a radiátorba.
Jó így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!