Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hány fok van nálatok ilyenkor...

Hány fok van nálatok ilyenkor télen a lakásban? Hány fokra fűtitek?

Figyelt kérdés

A minap hallottam valakit szörnyűlködni azon, hogy az egyik ismerőse milyen zsugorian spórol a fűtés költségein. Meglepődtem, amikor így fejezte be a mondókáját: "még húsz fok se volt!".

Direkt nem azzal kezdtem, hogy nálam hány fok van, de nekem személy szerint a húsz fok agydurrasztó hőséget jelent télen. Nem hogy még fűtésen spórolást.

Ezért ébresztette fel bennem a kíváncsiságot: más emberek hány fokra fűtik fel a lakást ilyenkor télen?

Napszaktól, esetleg kinti hőmérséklettől függ?

Egyes, hideg éghajlatú vidéken élő emberek nálunk sokkal kevésbé fázósak. Persze, ők ott születtek. Ezzel csak arra akartam célozni, hogy valamennyire megszokás kérdése.

Mekkora hideget lehet megszokni mielõtt kitavaszodik?

Kösz szépen!

2014. jan. 25. 22:00
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
26%

Mivel mások is nekrozták a kérdést:

Az én szobámba 13-16 fok között mozog a hőmérséklet és egy szál rövidgatyába vagyok.

2018. jan. 14. 14:27
 22/27 anonim válasza:
100%
Nálunk 20-21 fok van. Spórolni kell a sok számla miatt. Még èppen elviselem.
2019. febr. 25. 04:25
 23/27 anonim válasza:
65%

Az is jó kérdés lenne, hogy hány fok lenne nálatok ha ingyen lenne a fűtés. Így most mindenki a lehető legkevesebbre mondja hogy milyen jó, mert így spórol és nem kell sokat fizetni. De már más kérdés ha nem kellene érte fizetni akkor mennyi lenne. Akkor a sok 16 fokos válaszoló nem hiszem hogy 16 fokra állítaná be a fűtést. Én nem tudok mint csinálni mert panelban lakok és központi fűtés van amit nem tudok szabályozni és 25 fok van. Teljesen ok. Ha ingyen lenne se állítanék be többet. Nyilván ha visszább tudnám venni és spórolhatnék velek akkor azt írnám hogy a 22 fok teljesen ok.

Tizen fokos válaszolók lehet most teljesen jól elvannak de majd később az izületeik nem ezt fogják mondani.

2021. jan. 19. 12:46
 24/27 anonim válasza:
58%

Csatlakoznék az előttem állóhoz! Szerintem abszolút igaza van! Nálunk fixen 24 fok van beállítva éjjel-nappal. Ez a családunknak tökéletes, és probléma nélkül tudunk aludni is.

A spórolósabb ismerősök mind 20 fokban fagyoskodnak, illetve 18-ban, mert sok lenne a gázszámlájuk (amúgy tuti ki tudnák fizetni). Mondjuk mi könnyen vagyunk, mert B30-as téglára 20centi fekete nikecell lett téve, így valóban nagyon olcsón megússzuk a 24 fokos lakás hőmérsékletet.

A 22 fok alatti hőmérséklet nem tesz jót az izületeknek sem, majd a későbbiekben ha jön a csúz, akkor lesz a baj, hiszen kevesen gondolnak bele, hogy a táppénz miatti keresés kiesés és az orvosi kezelések, gyógyszerek összege többet fog kóstálni, mint ha most kicsit többet fizetnének a fűtésre.

Azon szoktam magamban nevetni, ha a 18 fokos lakásban alsógatyában meg atlétában üldögél az ember... aztán meg nem tudja, hogy mitől lesz krónikus prosztata gyulladása és hiába jár orvoshoz, nem tud meggyógyulni, mert állandóan újra és újra megfázik. Aztán negatív jelzővel illeti az egészségügyet...

2021. jan. 27. 21:07
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Sok a rossz szigetelésű ház, amiket még 20 fokra csak-csak felfűt az ember, de gyakorlatilag 20 fok fölé felfűteni ezeket a házakat kész pénzügyi csőd, főleg nonstop, exponenciális görbével is leírhatnánk ezeket a házakat, ami a fűtésköltsége két illeti, hülyeség ez az 1 fokonkénti 6% növekedés szöveg, a valóság teljesen más. Laktam ilyen házban, szörnyű volt, nem nevetséges sajnos, inkább szomorú, hogy nem azokat az embereket támogatják, akiknek valóban szükségük lenne rá, gondolok itt egy egyedülállóra. Mondjuk én nem nagyon betegeskedés hideg szobában, azzal egyet is értek, hogy nem alsógatyában kell flangálni 18 fokban, de ugyebár januárt is írunk. Gusztustalan ez az energia lobbi.
2021. jan. 29. 22:59
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Betegeskedés-betegeskedtem***
2021. jan. 29. 23:05
 27/27 anonim válasza:
77%

A támogatásokkal kapcsolatban: legyen az bármilyen és történt is bármikor, valami miatt mi vagy kicsúsztunk, vagy nem feleltünk meg a követelményeknek. Így magunk, önerőből végeztük a műveletet. Biztos vagyok benne, hogy most sokan megmosolyognak, de el kell menni a könyvtárba, időt kell rá szakítani, és elolvasni a házak utólagos szigeteléséről írtakat. Rengeteg szakkönyv áll rendelkezésre. Ez nem kerül "semmibe", ilyenkor télen még melegebb is lehet a könyvtárban, mint otthon. (tapasztalat)

Egy családi házat (egy szinteset) maga a tulajdonos is le tudja szigetelni. Nem kell hozzá sok minden. A szigetelés felhelyezését 1-2 óra alatt meg lehet tanulni, illetve bele lehet jönni. Lehet csinálni oldalanként is, ez az anyagiak szempontjából a legkedvezőbb, mert nem egyszerre adod ki a teljes összeget. Arra kell figyelni, ha készen van egy oldal, akkor minél előbb legyen behálózva, hogy a napfény ne érje a nikecellt. Ha egyszer megsárgult, az már porladni fog és arra már kifejezetten nem ajánlott színt tenni.

Amúgy van rengeteg youtube videó is már, amiből szintén lehet tanulni. Magammal kapcsolatban megtanultam, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Nagyon nem mindegy, hogy 20 fokot tartasz havi 30e-ért, vagy 24-et havi 8ezerért. És igen NYOLC ezer Ft-ba kerül ilyenkor decemberben és januárban a fűtés.(havi diktálósok vagyunk)

Ja, és fontos a hőntartás! Sose tekerd le a termosztátot, hiszen ha lehűlt a lakásod, onnan ismét felmelegíteni sokkal nagyobb energia befektetés, mint állandó hőmérsékleti szinten tartani.

2021. jan. 30. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!