Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nektek mennyi most a gázszámlá...

Nektek mennyi most a gázszámlátok?

Figyelt kérdés
ugye volt rezsicsökkentés,enyhébba telünk..Én albérletben vagyok.Egyedül.Mindenképpen spórolni akarok,eddig 11ezret fizettem havonta egy tégla,37m2es családi ház mögött lévö kis lakrészre.És nem merem mondani,de 12-13 fokra állítom a termosztátot,amikor itthon vagyok felveszem 20ra kb.Fürdés is erröl megy,tűzhely nem. CSak nemtudom hogy éri meg jobban hogy folyamatosan fix hőmérsékleten tartanám(18körül) vagy ez..de eszi rrendesen,kipróbáltam fixen is :(

2014. jan. 24. 06:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nem jó ha a termosztátot ennyire leveszed.Sokkal többe kerül újra felfűteni mintha simán 20 fokon tartanád, és a falak normálisan át vannak melegedve.

Beszélned kéne a főbérlőddel, hogy a csökkentést számolja át.Az is elképzelhető, hogy még a régi áron fizeted.

2014. jan. 24. 07:39
 2/17 anonim válasza:
107 nm ikerház , 19-20 ezer per hó. 5-en vagyunk 3 gyerek után jár a gázár támogatás. Nem átalányt fizetünk hanem havi bejelentés szerint. Fél éve új kazánt vettünk. A havi rezsicsökkentés a számlán 12000 HUF/hó .
2014. jan. 24. 09:05
 3/17 kovpet ***** válasza:

Ha kicsit leveszed, az jó. De a 12 fok már sok, drága visszafűteni. Vedd le 17-ig kb.

Az a havi 11 ezer az átalány vagy a mostani fogyasztás? Nem olyan sok az, ha nincs jól szigetelve a lakás. A nyílászárók milyenek? A gázóra mit mutat?

2014. jan. 24. 11:41
 4/17 anonim ***** válasza:
2 es ,miről beszélsz,már rég nincs szocpolos gázár támogatás .
2014. jan. 24. 14:26
 5/17 anonim válasza:
2-es vagyok. Hát csak nézz utána!De van, és csak 3 gyerek után. nyugodtan hívd fel a GDF-SUEZT. Mi is a kórházban tudtuk meg 2 hete a baba születésekor.Már beszéltünk az ügyfélszolgálattal, a MÁK ad ki igazolást, ez alapján lesz kedvezmény.
2014. jan. 24. 17:09
 6/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ekkora fogyasztásban nem jelentkezik hatalmas különbség . Az én bérlőimnek a gáz, villany , távfűtés havi 52 000 ft lenne a régi kormány szerint, de így a rezsicsökkentés levitte 35e ft-ra . Minden hónapban írom a fogyasztást tételesén hány Kwh , m3, gjoule !! Ez működne ha a drágáim nem kértek volna nagyobb tv csatornát set boxokkal, gyorsabb nett ,mosogató gépet , meg lazábbra vették a fogyasztást . Mert úgyis csökkentés van nem spórolnak sem a villannyal , nem tekerik le a szabályzót ha nyitott ablaknál dohányoznak , lazábban kezelik , csak az elszámolásnál csodálkoznak ,,, pedig havi bediktálás után fizetnek .
2014. jan. 24. 17:28
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A hőntartás mindig olcsóbb, mint a felfűtés.
2014. jan. 25. 10:25
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
5-ös megadta a megoldást = szülj gyorsan 3 gyereket (meg egy férjet...) - s a 3. szülés után az új kormány majd támogat! :D Lehetőleg hármas ikreket, akkor nem 3 év múlva, hanem már karácsonyra kapsz gázár-támogatást! :)
2014. jan. 25. 12:06
 9/17 A kérdező kommentje:

:D hát a szülés nem most lesz de köszi.Aki ki tudja használni a támogatást az használja.

Tudom hogy többe van a felfűtés,de ha igy is napi 6m3 elmegy erre a pici lakrészre ekkora hőmérsékletre,akkor mennyi lenne ha felveszem 17re.És nem vagyok otthon sokat,azért van igy levéve. Havi bediktálós vagyok,külön (központi) gázóra ugyhogy mutyizni sem tud vele a nénje, és a csökkentett árral,régi fa ablakokkal.Novemberben lett szerelve a radiátor rendszer mert akkor kezdödött a fütésszezon igazán és észrevettem hogy semmit nem melegszik.(ez meg is alapozta még akkor hogy vizesek a falak É-i oldalon,plusz penészesek.Tavasszal szép kis festés lesz..)Mivel 2éve senki nem lakott benne,nem tartom kizártnak hogy valami ,,gáz,, lehet még ezen felül is a rendszerrel...A szerelő meg már többet nem tudott csinálni rajta..

Olvasgattam itt régi témákban is hogy 50-60eFt/hó bediktálósoknak..hát az elég húzós..

2014. jan. 26. 20:44
 10/17 A kérdező kommentje:
az enyhébb idöben kb 3 ment el naponta ,nem 6. kb most mehet 6 ilyenkor.Minden nap nézem az órát,többször is .
2014. jan. 26. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!