Mai nap vettem energiaköltség mérőt. Elindítottam egy 40 fokos mosást teljes töltettel.2 óra alatt végzett és azt írta ki hogy 0,322 kWh. Ez valós lehet? Nem állítottam be rosszul a mérőt?
Engem is érdekelne az energiaköltség mérőt hol és milyen árban lehet kapni?
Nem tudom nálad a teljes töltet mit jelent? A mosógépbe berakandó szennyes ruhákat kg-ra szoktuk bepakolni.Van a teljes ami lehet 5 kg-os és lehet ami 3kg-os vagy annál kevesebb mennyiséget mos ki.Nekem az a meglátásom a fogyasztásod után,hogy gyorsmosást programozhattál be bár ahhoz sok a 2 órás időtartam.Viszont a 2 órás mosási időhöz meg kevés az elfogyasztott energia.Le tudod ellenőrizni ha megnézed a mosógéped műszaki leírását mert abban benne van a mosási ciklusok fogyasztási adatai. Biztosan van villanyáram mérőórád azon is meg tudod nézni a körülbelüli fogyasztásod.Ha régi a mosógéped akkor rá kell valamennyit számolni a kWh-ra.
Villanyórát most nem néztem majd legközelebb.A mérőt a TESCO-ba vettem Mentavill márka akciósan 3.490 Ft-ért.A Mentavill oldalán 6132 Ft-ért van fent:
Teljesen korrekt a mérés.Még akár 90 fokos programon sem mérnél lényegesen többet.
Az érték azért nem meglepő hiszen a mosógép magában nem egy energiazabáló szerkezet az csak városi legenda, hiszen a motor 15-220 W-os, a fűtőszál 1500-2000 W-os de az meg nem üzemel állandóan csak időszakosan néhány percre.
Még ha jócskán felfelé kerekítenénk akkor sem lenne az átlagos fogyasztás 1kWh/mosásnál ami kb.45 Ft!
(vill.szer)
Azért van különbség a 40 és 90 fokos mosás között.
A mosógépben a legnagyobb fogyasztó a fűtőszál.
Én is lemértem nekem ez 2 órás mosás,
a 40 fok esetén 0,55KWh
a 90 fok esetén 1,57KWh
volt a fogyasztás, és 45 Ft nálunk az áram /KWh.
Én már használtam normál mosógépet úgy hogy a hideg víz helyett 40 fokos vizet kötöttem bele, ekkor a 2 órás 40 fokos mosásnál 0,08KWh-t fogyasztott, mert nem kellett már a vizet melegitenie :) (a melegvizet meg napkollektor csinálta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!