Két fő kijön havi 130 ezerből?
Sajàt lakàsban,nem albérletben.
(annyit tudok a lakàsról hogy középső és gàzkonvektoros panel)
Ismerek olyan anyukàt aki a két még kiskorú lànyàt havi 49ből neveli +csp+gyerektartàs
Ez sajnos a valósàg felénk....
Simán meglehet élni, akkor, ha okosak vagytok és pláne, ha segítséget is kaptok (hús, zöldség).
Spórolni meg kell tanulnotok, az tuti. Okosan kell pl. a vizet és az áramot használni.
Ügyesen kell megválasztani pl. az internetszolgáltatót. Én már alig várom, hogy leteljen a tv-re a hűségidő és lemondom a fenébe. a híreket a rádióban is bemondják, ami meg érdekel, annak a neten utánajárok.
Szerintem nem lesz gond, sőt, ha jól csináljátok, párezer még meg is marad.
Aki nem tud kijönni: minden héten vesz ruhát 5-10 között, cukros üdítőket iszik, eljár ide-oda kávézni, vagy van valami drága hobbija.
Aki sok hitel miatt nem jön ki, attól elnézést, az nyilván más kategória.
Szerintem is lazán kijöttök.
Nálunk a rezsire, plusz albérleti díjra (közös (5500)+víz, kéthavonta (5000)+villany, két havonta(6000)+gáz, kéthavonta(5000)+net(4000)+távhő(23.000)+szemét, kéthavonta(6800)+bérleti díj(65.000)) havi kb. 110 megy el. Ebből a ránk eső rész 70.000 Ft körül van, de télen, fűtési szezonban. A bérleti díjunk ebből 43.000 forint.
szóval ha ketten lennénk, saját lakásként, akkor csak a rezsi olyan 40.000 lenne, télen, nyáron ez a 25 ezret alig súrolja!!!!
Ha a 40-nel is számolsz, untig elegendően kijöttök bele, hiszen még marad 90 az egyebekre, még akkor is, ha gázkonvektoros fűtésetek van.
A 90-ből kb. 30- 40 a kajátok, havi kb. 10.000 takarító- és tisztítószerek, hozzá eszközök(szivacs, törlőkendő, stb.).
Még mindig marad havi 40-etek, amit, hogyha megcsúsztok nagyon a gázzal, akkor fedezi bőven a pluszt.
Egyébként ezek az árak Győrben vannak, szóval nem is Budapest, de azért nem is Mucsaröcsöge, inkább olyan köztes állapotú, és helyzetű hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!