Van köztetek olyan, aki nappali áramra kötve használja a villanybojlert? Ha igen, miért döntöttél emellett?

Aki megkérdőjelezi miért olcsóbb a nappali- Kérdésedre a magyarázat:
Ne a kilowattonkénti árat nézd mert az becsapós!
Hiába olcsóbb az éjszakai ha többet fűt vele a bojler így több energia fogy.Éjszakai áramkörön ugyebár nem mindig van melegvíz(főleg nagy családban),mivel a vezérelt áram napi 2-4 alkalommal fűt gyakran a jéghideg vizet fűti órákig.
Ezzel szemben a nappali áram állandó így a bojler nem fűt csak hőntart -a fogyó meleget fűti után ami csak néhány perc üzemidőt jelent még napi szinten sem éri el az egy órát(éjszakain akár 2-3 órát is fűthet a bojler!)
Ebből márt látszik is hogy súlyos ezreket spórolhatsz meg.
Forintosítva sok megrendelőmnek kiszámoltuk már hogy havi 2-6 ezer forintal olcsóbb a nappali fogyasztású bojler.(Természetesen nagyban függ a típustól, a vízhasználattól is)

Szerintem ezt nem jól látod.
Nappali árammal akkor fűt kevesebb ideig, ha kevesebb víz fogy 24 óra alatt.
Az elhasznált vizet (ill. helyette az újat) mindenképpen fel kell melegíteni. Ez elég egyértelmű, hogy ha befolyik a bojlerbe egy nap folyamán egy adott mennyiségű, mondjuk télen 15 fokos víz, és lesz belőle 60 fokos, akkor ez egyforma árammennyiség nappali és éjszakai árammal is. Ez fizika.
Ha nagyon pontosak akarunk lenni, tulajdonképpen mégsem egyforma, és ez abból adódik, hogy a hidegebb víz jobban átveszi a hőt, mint a melegebb (nagyobb a fűtő és a fűtött dolog közötti hőkülönbség), azaz kevesebb fűtőidő alatt melegszik fel, vagyis gazdaságosabb ritkábban fűteni.

Nekem a nappali mérőre van kötve, és ennek egy igen egyszerű oka van: nekem a nappali áram olcsóbb.
Ha a bojlernél állandóan ott a feszültség, akkor ténylegesen több a fogyasztása. Ez nem elmélet hanem gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!