Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki nappali áramra kötve használja a villanybojlert? Ha igen, miért döntöttél emellett?

Figyelt kérdés

2014. jan. 14. 10:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%

Nem döntenék a nappali áram mellett, mert sokkal drágább lenne.

Igaz, hogy a vezérelt nappal is fűt, de ha nem kell annyi melegvíz, akkor nappalra lekapcsolom.

2014. jan. 14. 10:54
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Csak pár forint a diferencia, mindig jobban megéri, mint kiépítetni az ehhez szükséges mérőhelyet!
2014. jan. 14. 11:49
 3/13 homo ludensz ***** válasza:
53%
Mi évtizedek óta egy mérőt használunk egyféle áramot és csak a helye van meg az időszakos mérőnek.Soha nem okozott problémát a 80 literes bojler felfűtése.Középre van állítva és kapcsolgatja magát. 3x16 Amperünk van és vidáman elviszi az összes fogyasztót pedig fűrészelünk most is és volt egy gyalugépem azt eladtam,de minden házi javítást,fúrást,faragást,hegesztést barkács szinten lefed a 3 fázis.
2014. jan. 14. 12:04
 4/13 anonim ***** válasza:
69%

Főleg azért döntöttem a nappali áram mellet mert villanyszerelőként csak röhögök azon butaságok mellett amit terjesztenek a nappali áram/éjszakai áram kapcsán!

De felsorolom a szakmailag is bizonyított okokat:

-nem drágább mint az éjszakai(esetenként még olcsóbb is)

-mindig minden körülmények között van melegvíz

-nem kell külön mérőhelyet kiépíteni több tízezer forintért

2014. jan. 14. 17:53
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Ezt magyarázd már el villanyszerelőként, lécci, hogy miért nem drágább a nappali.

Az ÉMÁSZ honlapján most néztem, a nappali 48 Ft, az éjszakai (vagyis vezérelt) pedig 30.

2014. jan. 14. 19:05
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
# 5 18 HFt-ért a hőtárolás elég költséges . Főleg általában mindenki 18-22 -ig fürdik . ezt számoltuk karbantartóként munkás szállón a reggeli jól járt , a 14 - órás márt bizonytalan volt ... Lehet spórolni a vízzel is : A fürdővíz jó felmosásra , wc leöblítésere , kocsi lemosásra, folyosó felmosásra ,, de nincsen mindenki rászorulva ÍGY pár forintra, mer a munkájával többet keres !!
2014. jan. 14. 20:18
 7/13 anonim ***** válasza:
42%

Rossz logika.

Nappali árammal a vízhőfok mindig a maximum, a kiengedett víz helyett érkező hideg vizet egyből újrafűti. Éjszakaival a kiengedett víz helyett érkezővel a tárolt víz hőmérséklete alacsonyabb.

Az egy más dolog, ha a bojler tárolókapacitása nem elég nagy, most anyagi oldalról nézzük.

Onnan induljunk, hogy ki van építve az éjszakai áramra a bojler, és akkor anyagilag megéri ezt használni, vagy visszaalakíttassuk nappalira.

2014. jan. 14. 20:51
 8/13 anonim ***** válasza:
40%

kiegészítés:

... a tárolt víz hőmérséklete alacsonyabb, tehát a tárolás kevesebbe kerül, mert kisebb a veszteség.

2014. jan. 14. 20:54
 9/13 JulesM111 ***** válasza:
59%

Halihó,

120L-es Hajdú kb 50-55 fokra állítva 6-7ezer forintnyi energiát eszik.

4-en vagyunk, mosogatást mosogató gép végzi.

Kb: 40m kábelt kellene kiépíteni, plusz méröhely.

A villanyóra szekrényben lenne böven hely egy mérönek, így a vezérelt kör kiépítése 100ezer Huf-ból kijönne. Kb. Egy ezrest tudok megfogni havonta, így a beruházás megtérülése igen hosszú.

Vezérelt méröt akkor lenne még érdemes kiépíteni, ha valaki ügyesen megbuherálja, és arról tudnám a mosó és mosogató gépet hajtani a bojlerrel együtt. De ennek is költsége és egy nagy rizikófaktora, plusz egy kényelmetlensége van.

2014. jan. 15. 07:44
 10/13 anonimalkoholista ***** válasza:
78%
Nálunk nincs éjszakai mérő, viszont nagyon egyszerűen megoldottam, programozható villanybojlert vettem, ami csak akkor csinál melegvizet, amikorra én szeretném. Lehet egyszer drágább, de utána a villanyszámlám majdnem a felére csökkent. Szerintem megérte. Nekem ilyen van: Ariston velis 100
2014. jan. 15. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!