Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egy napra 6 kw áram megy el...

Egy napra 6 kw áram megy el de hová?

Figyelt kérdés
nem rég költöztünk egy nagyobb házból egy kisebbe. a nagyban havi 7000 volt a villanyszámlám, most a kicsiben 4000 forint egy hétre. ez hogy van? ugyanannyi villany ég mint eddig, ráadásul 25 wattos égő. ugyanannyit megy a tv, mikró, hűtő, szg, mosógép... annyi plusz hogy keringtető szivattyú is működik, de csak este 2-3 órát. ez ennyit jelentene?
2013. nov. 24. 17:26
 1/8 A kérdező kommentje:
ja mert hogy ezelőtt napi 2 kw ment el.
2013. nov. 24. 17:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ugyan azok a háztartási gépek vannak itt mint ott? Bojler?
2013. nov. 24. 17:36
 3/8 acelsziv ***** válasza:
vegyél egy fogyasztásmérőt és mérd meg az eszközöket külön külön. Nem lehet, hogy átalányt fizettek és ez még az előző lakó fogyasztása?
2013. nov. 24. 17:40
 4/8 anonim ***** válasza:
A hűtő és ha van fagyasztó azok ugyanazok? Vagy esetleg nem lehet, hogy itt bojlerből van a meleg víz?
2013. nov. 24. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:

De ha napi 6 kW, az hogy a csudába lesz heti 4 ezer? Nálunk feleannyi s ez nem vízdíj, hogy ekkora különbség legyen az országon belül. Vagy nem tudok valamit?

Én is méréssel próbálkoznék (a szivattyú nem tudom, mennyit eszik, de ha az a legnagyobb különbség, első körben megmérném azt), ha máshogy nem jönnék rá, mi van.

Írták a bojlert, az átalányt, de ha a nyári fogyasztást hasonlítod a mostanihoz, az se mindegy, esetleg most valamiért különösen sokat mentek a háztartási gépek, jöttek szerelők valami miatt, mit tudom én?

2013. nov. 25. 01:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, a 6 kWh a különbség? Bocs :)

S én is rosszul írtam, nem kW, kWh...

2013. nov. 25. 01:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocs, ez nem az én napom, most látom az első, kérdező általi hozzászólást, akkor marad az, hogy nem értem az áram árát.
2013. nov. 25. 01:33
 8/8 A kérdező kommentje:

plusz a bojler, és azzal együtt jön ki a 4 ezer forint.

külön mérőn van a bojler és az áram. a bojler rendben van ugyanannyi mint azelőtt. a 6 kw csak az áramfogyasztás és csak ugyanazok mennek mint ezelőtt. leírtuk mikor idejöttünk plusz tegnapelőtt néztük és tegnap. így tudom hogy egy nap alatt 6 kw ment bele, most meg fogom nézni hogy éjszaka mennyi lett miután semmi nem ment csak a szivíttyú

2013. nov. 25. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!