Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ki lehet kapcsolni a védett...

Ki lehet kapcsolni a védett fogyasztótól az áramot?

Figyelt kérdés
Idős szüleim un. védett fogyasztók egy számlát valahogy nem fizettek be előtte is utána is mindig határidőre ki volt fizetve. Mihelyst megjön a nyugdíjuk első a számlák kifizetése. Egyszer csak se szó se beszéd, fogták az eon-osok magukat és az utcáról kikapcsolták az áramot. Három nap három éjjel villany nélkül voltak. Mert ha veszik a fáradtságot és mielőtt kikapcsolják bementek volna és esetleg közölték volna hogy most kikapcsoljuk az áramot, mert nem lett befizetve a számla, még a szüleim azonnal kifizették volna és ők meg feleslegesen kocsikáztak volna ki az adott helyre. Most miért volt az jobb az eonnak, hogy kijönnek kikapcsolnak, utána meg megint csak kijönnek és visszakapcsolnak. Annyira szükségük van arra a Q..... visszakapcsolási díjra? Miért kell még az idős embereket ezzel is terhelni több mint 20 ezer volt a visszakapcsolás díja. De egyáltalán nem arról volt szó, hogy nem is akarják kifizetni!!!! Felháborító és arcátlanság!!! Miért kell ezeknek a rohadt szolgáltatóknak ekkora hatalmat adni?

2013. nov. 19. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Üdvözöllek a rezsiharcba.
2013. nov. 19. 21:46
 2/10 anonim ***** válasza:

A védett fogyasztókat nem szabad kikapcsolni a szolgáltatásból!

Biztos, hogy védett fogyasztók? Megkérték az igazolást erre az évre?

2013. nov. 19. 21:52
 3/10 anonim ***** válasza:
46%

Védett fogyasztót is ki lehet kapcsolni, ha tartozása van.

De azoknál, akik kijönnek az áramot lekapcsolni, nem lehet igazolni a befizetést, mert nem vehetik figyelembe.

2013. nov. 19. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy számla késedelmes fizetéséért még nem kapcsolnak le azonnal.
2013. nov. 20. 14:06
 5/10 anonim ***** válasza:

"Védett fogyasztót is ki lehet kapcsolni, ha tartozása van."

Pedig nem, pont azért védett! Nem véletlenül küldik a nyomtatványokat az ELMÜ-től a fizetési felszólítás mellé!

"Tájékoztató a védendő fogyasztókat megillető kedvezményekről"

Igénybe vehető kedvezmények:

különleges bánásmód a méréssel, leolvasással, számlázással, díjfizetéssel kapcsolatban (pl. készpénzben történő számlakiegyenlítés a felhasználási helyen, az általánostól eltérő mérőhely-kialakítás, a számla értelmezéséhez nyújtott egyedi segítség stb.) - csak akkor, ha nincs a háztartásban fogyatékossággal élőnek nem minősülő személy

szükségáramforrás (a tervezett üzemszünet idejére), illetve szünetmentes áramforrás (váratlan üzemzavar következményeinek megelőzése céljából)

A "kikapcsolási védelem" és - ennek következtében - az előrefizető mérő ezen fogyasztókat is megilleti, a szociálisan rászoruló fogyasztóknál részletezett feltételekkel."

[link]

2013. nov. 20. 15:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyetlenegy 12 eFt-os számla miatt kapcsolták ki őket, és erre az évre is ki lett állítva a kérőlap. Én is úgy gondoltam, hogy azért védett, hogy a kikapcsolást olyan könnyen ne lehessen eszközölni, mint ahogy tették.
2013. nov. 21. 18:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Épp ebben a hónapban írták, hogy lejárt, két héten belül meg kell újítani. A kikapcsolás júliusban történt, csak én most tudtam meg, mivel nem élünk együtt.
2013. nov. 21. 18:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Jól gondoltad, látható a szövegben is amit bemásoltam! Ha érvényes volt a védett fogyasztói státuszuk, akkor jogszerűtlen volt a kikapcsolás! Le kell verni rajtuk a költségeket megfejelve a fagyasztóban kiolvadt több-százezer forintnyi élelmiszerrel is!
2013. nov. 21. 21:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Ki lehet kapcsolni, de előtte tértivevényes levélben közölni kell a kikapcsolás tényét, dátumát.
2013. dec. 15. 04:55
 10/10 anonim ***** válasza:

5: A védendő fogyasztót megillető kedvezmény annyi, hogy egy évben egyszer 30 napos halasztást kérhet a kikapcsolásra VAGY kedvezményes (azaz 6 hónapos ) részletfizetési kedvezményt kérhet a hátralék kifizetésére. Ennyi. Semmi más jog nem jár a védendő fogyasztói státusszal.

Nekem is küldték már a kikapcsolási értesítőt, mert a novemberi számlát még nem fizettem be.

2013. dec. 15. 04:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!